Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Türkiye Finans’tan Toplamda 480 Milyon Liralık İki Kira Sertifikası Halka Arzı

Türkiye’nin En İyi Katılım Bankası seçilen Türkiye Finans, aynı gün içerisinde 2 farklı kira sertifikası ihraç ederek toplamda 480 milyon liralık değere ulaştı. Talep toplaması 18 ve 19 Haziran tarihlerinde yapılan iki ihraçtan biri 91, diğeri 179 gün vadeli olarak yurt içi piyasaya sunuldu. Aynı gün farklı vade seçenekleri ile ihraç edilen kira sertifikaları sayesinde yatırımcının talebi artarken toplam değer beklenenin üzerinde gerçekleşti.

Türkiye Finans’ın iştiraki olan TF Varlık Kiralama A.Ş’nin, toplamda 480 milyon lira değere ulaşan iki farklı kira sertifikasının ihraç işlemleri tamamlandı. 21 Haziran 2019 tarihinde yurt içi piyasaya sunulan kira sertifikalarından biri 91 gün vade ile 230 milyon lira, diğeri 179 vade ile 250 milyon lira ihraç değerine ulaştı.

Halka arz yöntemiyle ihracı gerçekleştirilen kira sertifikalarının satışının tamamlandığına ilişkin 2 ayrı özel durum açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. Açıklamalarda şu bilgilere yer verildi:

“Şirketimizin, talep toplamasını 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiği, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.’nin fon kullanıcısı olarak yer aldığı 230.000.000 TL nominal değerdeki 91 gün vadeli ve 250.000.000 TLnominal değerdeki 179 gün vadelikira sertifikalarının satış işlemleri tamamlanmış olup müşteri hesaplarına virmanlar gerçekleşmiştir. İhraca ilişkin dağıtım sonuçları ekte yer almaktadır.”

Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Aynı gün içerisinde farklı vade seçenekleri ile gerçekleştirdiğimiz toplam 480 milyon lira değerdeki ihraç işlemleri ile yatırımcıya kolay pozisyon alabileceği esnek koşullar sunduk. Bu sayede piyasanın ilgi ve talebini artırırken, ülke ekonomisini, katılım bankacılığının en değerli yatırım enstrümanlarından biri olan kira sertifikaları ile desteklemeye devam ettik. Bu stratejiden hareketle piyasaya çeşitlilik kazandıran yöntemlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.