Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

VakıfBank’a Uzakdoğu’dan Yeni Kaynak

VakıfBank, Çin Exim Bank'tan 140 milyon dolar kaynak temin etti


VakıfBank, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere Çin Exim Bank (Export Import Bank of China) ile 140 milyon ABD doları tutarında bir yıl vadeli kredi anlaşması imzaladı. Anlaşma, VakıfBank ile Çin Exim Bank arasında yapılan ilk işbirliği olma özelliği de taşıyor.

Türkiye’nin uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü ve yenilikçi bankası VakıfBank, ülkemize yurt dışından kaynak getirmeye devam ediyor. VakıfBank, Çin Exim Bank ile ilişkileri geliştirmek, farklı ekonomik bölgelerden yatırımcı ve finans kuruluşlarına ulaşarak kaynak çeşitliliğini artırmak ve Çin ile ticaret işlemi gerçekleştiren müşterilerine destek olmak amacıyla imzaladığı kredi anlaşması ile 140 milyon ABD doları tutarında bir yıl vadeli yeni bir kaynak temin etti.

"Çin Exim Bank ile başlayan bu iş birliğimizin önümüzdeki günlerde artarak devam etmesini bekliyoruz"

Söz konusu kredinin Çin Exim Bank ile gerçekleştirilen ilk işlem olmasının önemine değinen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Yurt dışından sağladığımız bu yeni kredi ile Bankamız kaynak yapısının coğrafi çeşitliliğini artırarak uluslararası yeni finans kuruluşlarına da ulaştığını, kaynak teminin de sınır tanımadığını görmüş olduk. Çin'in önde gelen finans kuruluşlarından Çin Exim Bank ile başlayan bu iş birliğimizin önümüzdeki günlerde artarak devam etmesini bekliyoruz. Temin ettiğimiz söz konusu yeni kaynak, diğer muhabir bankalar ve yatırımcılar nezdinde de Türk bankacılık sektörünün ve Bankamızın kredibilitesine ve itibarına olumlu katkı sağlayacaktır’’ dedi.

“Farklı coğrafyalardan kaynak teminine devam edeceğiz”

140 milyon ABD doları tutarındaki kredi sayesinde VakıfBank’ın fonlama tabanının kaynak çeşitliliği açısından daha da zenginleştiğini ifade eden Üstünsalih, “VakıfBank olarak uluslararası piyasalardaki uzun vade ve uygun maliyetli fonlama alternatiflerini değerlendiriyoruz. Ayrıca farklı ekonomik bölgelerden yeni yatırımcı ve finans kuruluşlarına ulaşmak için coğrafi çeşitliliğe de önem veriyoruz. Yurtdışındaki farklı piyasalardan sağladığımız fonlarla dış ticareti finanse etmeye, milli ekonomimize ve reel sektöre destek olmaya ve Türkiye bilançosuna azami katkıda bulunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Vakıfbank
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.