Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Vakko Büyüme Hedefini Yakaladı

Yılın yarısına gelinmesiyle beraber finansal durumlarını açıklayan şirketler arasında Vakko da katıldı. 2018’in ilk yarısında dönem karını 5,4 kat artıran şirket, FAVÖK’te geçen yılın aynı dönemine nazaran 2 katı artış yakalayarak 50 milyon TL’ye ulaştı.

Lüks mağazacılığın Türkiye’deki önemli şirketlerinden olan Vakko, senenin ilk yarıyılında finansal durumunda istikrarını korudu.  Dolar/TL paritesindeki durmayan dalgalanmaya rağmen finansal durumunu koruyan mağaza zinciri, öte yandan 5,4 kar arttırıp Faiz, amortisman ve vergi öncesi karda (FAVÖK) iki katı sıçrama yapıp 50 milyon TL’ye yükseldi. Haziran sonu itibarıyla büyüme ve karlılık hedeflerini aştıklarını belirten Vakko CEO’su Jaklin Güner, “Hem iç hem de dış konjonktürde meydana gelen dalgalanmalara karşın etkin bir bilanço yönetimi ile risk planlaması yapıldı. Bunun dışında tüm süreçlerde kurumsal risk yönetimine önem verilerek gerek kısa gerekse uzun vadeli önlemler alındı” ifadelerine yer verdiği açıklamasında başarılarını Türkiye’de lüks tüketim isteğinin artmasına bağladı.

Haziran Sonunda Konsolide Bilançoda Döviz Açığı Yok

Mağaza yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini açıklayan Güner, Türkiye’de yaşanan ödemeler dengesi krizine rağmen “Güncel çalkantıların geçici olduğunu, alınan ve alınacak ekonomik önlemlerin orta vadede olumlu makroekonomik verilere dönüşeceğini düşünmekle beraber, kurlardaki artışın ham madde ve girdi fiyatlarına, enflasyona ve dolayısıyla talebe dönük etkisini de dikkate aldığımızda zorlayıcı bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz. Vakko olarak her zaman olduğu gibi finansal tablolarımıza olan etkileri asgariye indirecek önlemlerimizi almayı sürdürüyoruz. Haziran sonu olduğu gibi bugün de konsolide bilançomuzda döviz cinsinden açık pozisyonumuz bulunmuyor” açıklamasını kaydetti.

Yıl Sonuna 200 Milyonluk Yatırım Hazır

Güner, gelişen piyasalara bakıldığında Türkiye ekonomisinin potansiyel taşıdığını dile getirerek “Ülkemize güveniyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2018 sonunda, 2016-2018 dönemi için öngördüğümüz, 200 milyon TL’lik 3 yıllık yatırım planımızı gerçekleştirmiş olacağız. Yatırım açısından bakıldığında sağlıklı finansal yapıya sahip bir şirketiz. Yarattığımız operasyonel nakit ile yatırımlarımızın finansman ihtiyacını karşılayabiliyoruz. 2018’de büyüme yatırımlarına planladığımız şekilde devam ediyoruz”  ifadelerini kullandı.

Turist Alışverişinde Dünyada İlk 10’da

1938’de kurulan Vakko bugün 2000 kişiye istihdam sağlarken bir yandan “Yeni lüks deneyimler ile” Türkiye’yi lüks segmentle buluşturmayı hedefliyor. Moda sektöründeki yatırımların yanında gıda sektörüne de giren Vakko için Güner, “Vakko dünyasının en yeni üyeleri Vakko Bistrot ve Vakkorama Cafe şehrin en hit lezzet ve buluşma noktaları arasına katıldı. Vakko Bistrot, şehrin gözde sosyal yaşam merkezlerine ayrıcalıklı bir restoran deneyimini Vakko kimliği ve şıklığıyla taşıyor. Vakkorama Cafe ise yaşattığı kültürle, müzik dolu ve keyifli atmosferiyle bir lezzet deneyiminden daha fazlasını sunuyor” sözlerini dillendirdi. Vakko’nun dünya çapında bir tanınırlığa ulaştığını kaydeden Güner, “Vakko bölgede bilinirlik kazanmış durumda, bu ülkelerden turistlerin yaptığı alışverişler de sıralamada ABD, Rusya ve Avrupa ülkeleriyle birlikte ilk 10 ülke içerisinde. Bu veriler bölgesel genişleme ve ihracat için de bize yön gösteriyor, önümüzdeki dönemde bu alanda atmaya başladığımız adımların somut sonuçlarını görmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
FAVÖKVAKKO
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.