Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

Vitol, Petrol Ofisi’nin Satın Alma Sürecini Tamamladı

Vitol bugün Vitol Investment Partnership Ltd’nin bir iştiraki olan VIP Türkiye Enerji A.Ş.’nin OMV Petrol Ofisi Holding A.Ş’nin (Petrol Ofisi) OMV AG’den satın alma işlemlerini tamamladığını açıkladı.

Vitol Yatırımlar Bölümü Başkanı ve Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Javed Ahmed yaptığı açıklamada “Uzun vadeli düşünen yatırımcılar olarak Türkiye pazarında güçlü bir potansiyel görüyoruz. Petrol Ofisi pazar lideri olarak Türkiye’deki enerji tüketicilerine 75 yılı aşkın bir süredir hizmet vermektedir. Markamızı dinamikleştirmek, bayi ilişkilerimizi güçlendirmek, iş yaptığımız kuruluşlara ve müşterilerimize mümkün olan en iyi şekilde hizmet verebilmek için, Petrol Ofisi yönetim ekibiyle ve çalışanlarıyla yakın bir işbirliği içinde olacağız. Vitol geçmişinde yatırım yaptığı işletmeleri hızlıca büyütmeye yönelik işler yapan bir şirket olmuştur ve bu Petrol Ofisi’nin de geleceğe yeniden odaklanmasını sağlayacak güçlü bir fırsattır” dedi.

Petrol Ofisi, yaklaşık % 23'lük bir pazar payıyla Türkiye'de akaryakıt ürünleri ve dağıtımında pazar lideridir. Ticari faaliyetleri, 1,700'ün üzerinde akaryakıt istasyonunun bulunduğu en büyük perakende istasyon ağını, 1 milyon metreküpü aşan toplam depolama kapasitesiyle en büyük akaryakıt depolama ve lojistik işletmesini kapsamaktadır. Şirket aynı zamanda Türkiye'nin lider madeni yağ dağıtıcısı olup, 20 havaalanında jet yakıt ikmali gerçekleştirmektedir. 2016 yılında toplam satış hacmi 10,68 milyon ton olmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.