Öne Çıkanlar istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı Koç Holdingin 2023 yılı net karı 16 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti

Yapı Kredi, 650 Milyon Dolarlık Tahvil İhracı Gerçekleştirdi

Yapı Kredi, 650 milyon dolarlık ilave ana sermaye niteliğinde tahvil ihracı gerçekleştirdi. Bu işlem, bir Türk mevduat bankası tarafından piyasa katılımlı tahvil ihracı yolu ile gerçekleştirilen ilk Dolar cinsi ilave ana sermaye borçlanması oldu.

Yurt dışı piyasalarda gerçekleştirilen, her 5 yılda bir geri çağırma opsiyonu bulunan ve Koç Holding ile UniCredit’in de alım yaptığı ilave ana sermaye niteliğinde tahvil ihracı yüzde 13.875 olarak belirlenen getiri oranıyla gerçekleşti. Bu işlem, Yapı Kredi’nin ana hissedarlarının ve uluslararası yatırımcıların Yapı Kredi’ye duymuş oldukları güveni bir kez daha teyit etti. Banka, bu ihraç ile sermaye yapısını daha da güçlendirmiş oldu. Eylül finansalları dikkate alındığında, bu işlem Yapı Kredi’nin ana sermaye yeterlilik rasyosunda 115 baz puanlık bir artış sağlayacak.

"Dolar cinsi ilave ana sermaye borçlanmasına imza atan ilk Türk mevduat bankası olduk"

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu: “Yapı Kredi olarak güçlü sermaye pozisyonumuzu korumak ve sağlıklı bilanço yapımızı daha da güçlendirmek adına gerçekleştirdiğimiz 650 milyon dolarlık ilave ana sermaye ihracını başarıyla tamamladık. İşleme gösterilen yüksek ilgi, Türkiye’ye ve Yapı Kredi’ye duyulan güveni yansıtması açısından da büyük önem taşıyor. 15 ülkeden 58 yatırımcının katılımıyla gerçekleştirilen işlem ile ilklerin bankası olma özelliğimizi de sürdürdük. Piyasa katılımlı tahvil ihracı yolu ile gerçekleştirilen Dolar cinsi ilave ana sermaye borçlanmasına imza atan ilk Türk mevduat bankası olduk. Ana hissedarlarımızın yanı sıra, uluslararası yatırımcıların ülkemize ve bankamıza duyduğu güveni teyit eden bu başarılı işlemden aldığımız güç ile 75. yılımızı kutladığımız 2019 yılında da, Türkiye’ye daha fazlasını katmak adına çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.”

Yapı Kredi’nin bu işleminde Citigroup Global Markets Limited, BofA Merrill Lynch, UniCredit Corporate & Investment Banking, J.P. Morgan Securities PLC ve Société Générale SA görev aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.