Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

Yapı Kredi Factoring Toplam İşlem Hacmiyle 16 Yıldır Sektör Lideri

Yapı Kredi Faktoring'in  2016 yılı toplam cirosu 22 milyar 74 milyon TL,  ihracat cirosu ise 2 milyar 904 milyon TL olarak gerçekleşti.

16 yıldır sektör lideri olduklarını belirten Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli 2016 yılını da başarıyla tamamladıklarını söyledi. Çöteli elde ettikleri finansal sonuçlarla ilgili sözlerine şöyle devam etti: “Yapı Kredi Faktoring olarak, 2016 yılında toplam 22 milyar 74 milyon TL ciro elde ettik. Pazar payımız ise yüzde 18,03 olarak gerçekleşti. Bununla birlikte yurtiçi işlemler ciromuz 18 milyar 490 milyon TL, uluslararası işlemler ciromuz ise 3 milyar 584 milyon TL’ye ulaştı. Aynı dönemde toplam işlem hacmimizin yüzde 84’ünü yurt içi, yüzde 16’sını ise uluslararası faktoring işlemleri oluşturdu. Aktif müşteri sayımız ise yaklaşık 4.740’a ulaştı. Ülkemizin en köklü ve tecrübeli faktoring kurumlarından biri olarak 2017 yılında da kapsamlı hizmetlerimize devam edip, sektördeki liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz.”

2016 yılında KOBİ odaklı çalışmalara hız verdiklerini ve dijitalleşme yatırımlarını artırdıklarını belirten Çöteli, “Sektörün büyümesinde KOBİ’lerin kilit rol üstlendiği bilincinden hareketle 2016 yılında da KOBİ’lerimizi hizmet alanlarımızın merkezinde tuttuk. Ayrıca firmaların ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek adına dijitalleşme yatırımlarımızı da artırdık. Çalışmalarımızın sonucu olarak 2016 yılını başarıyla tamamladığımızı söyleyebilirim. Bunun yanı sıra ihracat faktoringi başta olmak üzere tedarikçi finansmanı, yurtiçi alacaklar için alacak garantisi, ithalat faktoringi ürünlerimiz ve tahsilat hizmetlerimiz ile müşterilerimizi bu yıl da desteklemeye devam edeceğiz. Yapı Kredi Faktoring olarak ayrıca 2017 yılsonunda sektörde öngörülen yüzde 7’lik bir büyümeye paralel bir büyümeye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.