Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Yapı Kredi Faktoring'den 2020 Yılında Toplam 19.7 Milyar TL Ciro

Yapı Kredi Faktoring, 2020 yılında da elde ettiği toplam iş hacmiyle 2001 yılından bu yana devam eden kesintisiz liderliğini 20. yıla taşıdı. 19.7 milyar TL toplam cirosu ve yüzde 13,26 pazar payı ile sektör lideri olan Yapı Kredi Faktoring’in 2020 yılında ihracat işlemleri cirosu ise 3.6 milyar TL olarak gerçekleşti.

 

Güçlü sermaye yapısı, yüksek hizmet kalitesi ve alanında uzman insan kaynağıyla sektör liderliğini 20 yıldır sürdürdüklerini belirten Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli, “Yapı Kredi Faktoring olarak, pandemi gölgesinde geçen 2020 yılında toplam 19.7 milyar TL ciro elde ettik. Pazar payımız ise yüzde 13,26 olarak gerçekleşti. Bununla birlikte yurtiçi işlemler ciromuz toplam ciro içinde yüzde 78’lik pay ile 15.4 milyar TL’ye, uluslararası işlemler ciromuz ise 4.3 milyar TL’ye ulaştı. Aktif müşteri sayımız ise yaklaşık 3.600’e ulaştı. Ülkemizin en köklü ve tecrübeli faktoring kurumlarından biri olarak 2021 yılında da kapsamlı hizmetlerimize devam edip, sektördeki liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

20 yıllık başarının sırrı: Müşteri memnuniyeti

 

Uzun yıllardır devam eden başarılarının formülü olarak yüksek müşteri memnuniyetini işaret eden Çötelisözlerine şu şekilde devam etti: “Faktoring işlemleri kısa vadeli olduğu için kalıcı müşteri memnuniyeti yaratarak müşterilerle uzun vadeli çalışma ilişkisi kurmak bizim için oldukça büyük önem taşıyor. Faktoring sektöründeki segmentasyona adet bazında bakıldığında portföyün yaklaşık yüzde 95’ini KOBİ’lerin oluşturduğunu görüyoruz. Bu durum da KOBİ’lerin sektörümüz için önemini gösteriyor. Kısa vadeli ticaret finansmanında; firmaların ihtiyaçlarına birebir çözümler üretebilmek, esnek ve hızlı hareket imkânı sunmak en önemli avantajlarımız. Her sene daha fazla KOBİ’ye ulaşmaya çalışıyor, onların değişen ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunarak iş hacimlerini artırmalarına destek oluyoruz. Bunun yanı sıra ihracat faktoringi başta olmak üzere tedarikçi finansmanı, yurtiçi alacaklar için alacak garantisi, ithalat faktoringi ürünlerimiz ve tahsilat hizmetlerimiz ile müşterilerimizi 2021 yılında da desteklemeye devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.