Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Yünsa’nın Şirket Cirosu 169,6 Milyon TL’ye Ulaştı

Yünlü kumaş üreticisi Yünsa, 2018 yılı 2. çeyrek dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde 14,6 milyon TL net kâr elde ederek geçen yılın aynı dönemine göre net kârını 5 kat arttıran Yünsa,  şirket cirosunu ise 169,6 milyon TL’ye çıkarttı.

Yünsa, 2018 yılı 2. çeyrek dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Yünsa’dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; yılın ilk yarısında şirketin net kârı 14,6 milyon TL olarak gerçekleşti. Net kârını geçen yılın aynı dönemine göre 12 milyon TL arttıran Yünsa’nın şirket cirosu ise 169,6 milyon TL’ye ulaştı. Cironun yüzde 67’i ise ihracat kanalıyla gerçekleşti.

“Ar-Ge ve İnovasyonla Büyümemizi Sürdürüyoruz”

Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, ikinci çeyrek sonuçlarını şöyle değerlendirdi:  

“Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi olarak dünya lideri olma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yeniden yapılanma sürecimizi başarıyla yöneterek sağlıklı bir yapı oluşturduk. Ar-Ge ve inovasyonla büyümemizi sürdürüyoruz. Ciromuz ise 169,6 milyon TL’ye ulaştı. Verimlilik odaklı çalışmalarımızla ülkemizin ekonomik büyümesine, milli ekonomiye ve endüstriyel birikimine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

“Dünya Toplam Yünlü Kumaş Pazarının Yaklaşık %5’ini Karşılıyoruz”

Yünsa 2017 yılında ihracat gelirlerindeki artış ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “İlk 1000 İhracatçı Firma” listesinde rekorunu tazeleyerek üst segment yünlü kumaş ihracatçısı unvanını pekiştirdi. Düzgören, Yünsa’nın ihracat oranları hakkında şöyle bilgi verdi: “Yılın ikinci çeyreğinde 169,6 milyon TL’ye ulaşan ciromuzun yüzde 67’sini ihracat kanalıyla gerçekleştirdik. Bugün elliden fazla ülkeye ihracat yapıyor, 400’den fazla müşterimize ürünlerimizi sunuyoruz. Türkiye’de ise sektörümüzdeki ihracatın %70’ini gerçekleştiriyoruz. Yıllık ciromuzun 2/3’ünü ihracat oluşturuyor ve dünya toplam yünlü kumaş pazarının yaklaşık %5’ini karşılıyoruz. Bugün üretim kapasitemiz ile dünyanın beş büyük üst segment yünlü kumaş ihracatçısından biriyiz ve uluslararası çapta birçok markayla iş birliği gerçekleştiriyoruz. 2018’deki hedeflerimizden biri aktif olarak yer aldığımız Avrupa ve ABD pazarının yanı sıra şu an nispeten daha küçük hacimlerle çalıştığımız Uzak Doğu’yu portföyümüze aktif olarak katmak. Başta Japonya ve Güney Kore’de ihracattaki payımızı artırmayı hedefliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.