Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Anne Adayları Hamilelikte Ne Kadar Kilo Almalı?

Lokman Hekim Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zahide Küçük, hamilelikte alınması gereken kilonun, hamilelik öncesi sahip olunan kiloya bağlı olduğunu belirterek, “Eğer hamilelik öncesi zayıf kabul edilen gruptaysanız hamileliğinizde normal kilolu olanlara göre daha fazla kilo almalısınız. Bu durumda tüm hamilelik süresince 13-18 kilo arasında almanız idealdir. Hamile kalmadan önce fazla kiloluysanız bu durumda tüm hamileliğinizde 7-11.5 kilo arasında almanızı öneririz. Eğer aşırı obez kabul edilen gruptaki bir gebeyseniz bu durumda tüm gebelik boyunca 7 kilodan fazla almamanız gerekir” dedi. 

Hamilelik öncesi normal bir kiloya sahip anne adayının alması gereken kilonun 10-12 arasında değiştiğini belirten Uzman Dr. Küçük, hamileliğin ilk üç ayında bazı gebelerde yoğun bulantı olabileceğine, bu yüzden yemek yenilemediği için kilo kaybı yaşanabileceğine işaret ederek şunları kaydetti: 
“İlk 3 ay minimum kilo alımı veya durması normaldir. Endişe edilecek durum yoktur. Hızlı kilo kaybı ve kusmalarda doktor kontrolünde olmak önemlidir, riskli durumlarda doktor yatarak tedavi de uygulayabilmektedir. 4-6 ay arası artık çocuk büyümeye başlar, bu yüzden haftada ortalama 400 gram kilo alımı normaldir. 6-9 ay arası bebeğin en fazla kilo aldığı ve hızla annenin kilo alacağı dönem olduğu için alınması planlanan kilonun üçte ikisi bu dönemde alınmalıdır.” 

Kilo Alım Şekli Nasıl Olmalı ?

Küçük, hamilelik süresince kilo alımının şu şekilde olması gerektiğini bildirdi: Gebeliğin ilk 3 ayında 0.5-1 kilo, gebeliğin 4-5-6. aylarında birer kilo, gebeliğin 7-8-9. aylarında ikişer kilo .

Küçük, bir ay içinde üç kilodan fazla ağırlık artışı olan anne adaylarının beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmesi gerektiğini belirtirken, gerekiyorsa bir uzmana başvurulmasının önemine dikkati çekti. 

“Hamileyken Diyet Yapmayın”

Son dönemlerde yeni trendlere kapılıp, uygunsuz sıkı diyetler yaparak alması gerekenden daha az kilo alınmasının zararlarına vurgu yapan Küçük, “Bu durumda erken doğum eylemi, bebeklerinde gelişme geriliği daha sik gözlenmektedir. Sonuç olarak almanız gereken kilo sağlık durumunuz, kilonuz ve bebeğin durumu gibi faktörlere göre değişiklikler gösterebilir. Önemli olan gebelikte uygun miktarda ve düzenli şekilde kilo alarak doğuma normal bir kiloda girmek ve doğumdan sonra da yavaş yavaş doğru şekilde bu kiloları vererek eski formunuza kavuşmaktır” ifadelerini kullandı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.