Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul çin

Buhar Banyosu Nasıl Yapılır?

Cilt üzerinde oluşan sivilce, akne ya da siyah leke oluşumları, gözenekleri tıkayarak cildin nefes almasına engel olur. Cilt üzerinde oluşan toksinlerin atılması için buhar banyosu önerilir. Cilt üzerinde derinlemesine temizlik yapan buhar banyosu birçok yöntemle yapılabilir. Çok eski zamanlardan beri kullanılan bir cilt temizleme yöntemi olan buhar banyosu, cildi temizleyerek ölü deriden arındırır. Buhar banyosunun ardından hissedilen ferahlık, cildin daha rahat nefes almasını sağlayarak zindelik ve gençlik kazandırır.

Kuruyan, ölü hücreleri çoğalan cildinizin yumuşamasına yardımcı olan buhar banyosu, kan dolaşımını hızlandırarak cildinizi gençleştirir ve taze kalmasını sağlar. Bu yöntem sayesinde gözeneklerde biriken kir, yağ ve toksinler çok pratik bir şekilde ciltten atılır.

Buhar banyosu bir litre kaynar su dolu bir kabın üzerine başınızı bir havlu ile kapatmak yöntemi ile yapılır. Cilde tazelik ve ferahlık kazandırması adına kaynar su dolu kabın içerisine okaliptüs, kekik, rezene veya karakafes ekleyebilirsiniz.  

Su kabı ile yüzünüzün arasına 20-25 cm mesafe koymanız gerekir. Eğer kaynar suya yüzünüzü çok fazla yaklaştırırsanız cildinizin kızarıp tahriş olmasına neden olabilirsiniz. Buhar banyosu yaklaşık 15 dakika sürecektir. Buhar banyosu bittikten sonra yüzünüzü yıkamayın ve cildinizin bu şekilde cildiniz buharı hapsetmesine izin verin. Buhar banyosu bittikten sonra nemlendirici kullanabilirsiniz. Doğal içerikli nemlendirici kremler buhar banyosunun etkinliğini arttırır.

Buhar banyosu her gün yapılacak bir uygulama değil. Haftada bir veya iki kez yapmak yeterlidir.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nerede yapılır buhar banyosu 5 yıl önce

Buhar banyosu nerede yapılır