Öne Çıkanlar terörist MSB gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Doğum Kontrol Hapları Nasıl Kullanılmalı?

İlişkilerin en temel problemi birlikteliklerin kontrolü. Beklenmeyen hamilelik vakalarını önlemek için yapılan çalışmaların sonucunda en geçerli ve en güvenilir yöntemin doğum kontrol hapları olduğu belirtilir. Fakat doğum kontrol haplarının doktor tavsiyesi olmadan kullanımı sakıncalı sonuçlar doğurabiliyor.

Doğum kontrol haplarını günün hangi saatinde kullandığınız önemli değil. Anca her gün aynı saatlerde kullanmanız gerekmekte. Bir gün sabah bir gün akşam kullanılması hapın koruyucu etkisinin azaltır.

Doğum kontrol hapları genelde 21 adet haptan oluşan kutular şeklinde piyasada bulunur. Kanamanın başladığı ilk günden itibaren alınması tavsiye edilir. Kutuların arka yüzlerinde hangi gün başlanacağına dair bilgi bulunur. Eğer belirtilen bu günde başlanırsa, hem takip ve kontrolünüz sağlıklı olur hem de daha iyi bir sonuç alırsınız. Haplardan günde bir adet alınır ve düzenli kullanılması önerilir. Tok karnına alınması mide bulantılarının önüne geçer. 21 günden sonra kullanıma 1 hafta kadar ara verilir. İlk 5 günden sonra hapın koruyucu özelliği devreye girer ve ara verilen 7 günde de bu koruyuculuk sürer.

Bazı doğum kontrol haplarında 28 tablet bulunur. Bu hapların 21 tablet içeren haplardan eki veya yan etki olarak bir farkı olmaz. Aralarındaki tek fark bu kutulardaki son 7 tabletin hormon içermemesi. Kutudaki son yedi hap boş veya demir vitamini içerir. Bu 28 tabletlik hapları da diğer 21 tabletlik haplar gibi kullanmalısınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.