Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir

Estetik İçin Kışı Beklemeyin!

Ankara HLC Tıp Merkezi Uzmanları, kamuoyunda merak konusu olan “Yaz aylarında hangi estetik işlemleri yaptırılabilir?” sorusuna açıklık getirdi.

Yaz aylarında estetik operasyonunun yapılamayacağını düşünenlerin havaların soğumasını beklemesine gerek olmadığı belirtildi. Bilinenin aksine, bazı operasyonların yaz aylarında da yapılabildiği vurgulandı.

Yaz İzni Estetik İçin Büyük Fırsat
 

Yoğun iş temposunda estetik operasyonu için zaman ayırmak oldukça zordur. Yaz aylarındaki izin dönemi güzel bir şekilde planlandığında, yeni bir formla iş hayatına dönülebilmektedir.

Estetikte Buruna Basmayan Gözlükler ve Termosplint Dönemi

Uzmanlar, burun ameliyatının (Rinoplasti) Türkiye’de en sık yapılan estetik cerrahi işlem olduğunu aktardı. Ankara HLC Tıp Merkezi Uzmanları, ameliyattan sonraki dönemde gözlük kullanımındaki zorluklar ve terlemenin alçıya olan etkisi nedeniyle ameliyat olunması soğuk aylarda önerilirken, son yıllarda yeni teknolojilerin kullanıldığını bildirdi. Uzmanlar, “Buruna basmayan gözlükler ve termosplint gibi atellerin kullanıma girmesiyle yaz aylarında da bu operasyonu rahatlıkla yapabilmekteyiz” dedi.
 
Liposuction ve Karın Germe Operasyonu Tüm Mevsimlerde Yapılıyor

Ankara HLC Tıp Merkezi Uzmanları, Liposuction ve karın germe operasyonunun tüm mevsimlerde yapılabildiğini söyledi. Bu ameliyatları, yaz aylarında olan hastaların en büyük endişesi yaklaşık bir ay korse kullanımı ve güneşe maruz kalma sonucu izlerin belirgin olma ihtimali olduğu da belirtiliyor. Son yıllarda ince korselerin kullanımı ve yüksek faktörlü güneş koruyucuların etkin koruma sağlamasıyla bu şikâyetlerin oldukça azaldığı aktarıldı.
 
Meme Ameliyatları İçin Yaz Daha Avantajlı

Uzmanlara göre, yaz ayları özellikle meme ameliyatları için birden çok avantaj sunmaktadır. Kolay pansuman yapılabilme, kalın kıyafetlerin giyilip çıkarılmasındaki zorluğun ortadan kalkması gibi artılarına dikkat çekildi.
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.