Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek

Gür Saçlara Sahip Olma Yöntemleri

Kişisel bakım denildiğinde akla ilk olarak saç bakımı gelir. Saçların bakımlılığını ise canlı ve gür görünüme sahip olup olmadığı gösterir. Bu sebepten dolayı tarihten bugüne değin denenmiş pek çok saç gürleştirme yöntemi mevcut. Özellikle mutfakta bulunan malzemelerle hazırlanan pratik maskeler saçları kısa sürede gürleştiriyor.

Gür ve canlı saçlara sahip olmak istiyorsanız, saç şekillendirme aletleri olarak bilinen düzleştirici, fön makinesi veya maşa gibi ısıveren aletlerin kullanımını asgari seviyeye indirmelisiniz. Saçlarınızı her gün bu aletlerle şekillendiriyorsanız bunu gün aşırı yapmaya ve oldukça düşük sıcaklıklarda yapmaya özen gösterin.

Saçlar genelde stres, üzüntü, kaygı, hava kirliliği ve daha pek çok durum yüzünden dökülür. Saçları canlandırmak ve gürleştirmek adına kullanılan ürünlerin başında ısırgan otu gelir. Bu ot sayesinde saçlarınızın doğal bir görünüme kavuştuğunu görebilirsiniz. Isırgan otunda saç bakımında şu şekilde faydalanılır:

Bir litre suyun içerisine ısırgan otu katın ve kaynatın. Kaynayan su ılık bir hale geldiğinde saçlarınızı bu su ile yıkayın. Saçınızı yıkadıktan sonra bir saat kadar bekletin ve daha sonrasında durulayın. Bu yöntemi haftada iki kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Sıklıkla uygulanan sac gürleştirme yöntemleri arasında karafilin kullanıldığı görülür. Saçlarınızın hacim kazanmasını istiyorsanız eğer karanfil en doğru bitki. Karanfil hacim vermesinin yanı sıra saçların dökülmesini engeller ve yeni saçların çıkmasını da sağlar. Kurumuş karanfil bitkisinden bir miktar alınır ve su içersine atılarak kaynatılır. Daha sonra kaynamış suyu bir yere süzmeniz gerekir. Bu su ile saçınızı yıkamanız ve bir saat kadar bekletmeniz gerekir. Sonrasında saçınızı durulayın.

En etkili saç gürleştirme yöntemlerinden biri de sarımsak kullanımı. Sarımsak, Saç tellerinin kopmasını önler. Yeni ve sağlıklı saç tellerinin çıkmasını sağlar. Saçların daha gür olmasını sağlar. Saçları onararak daha dolgun gözükmesini sağlar. 3 diş sarımsağı soyun ve iyice dövün. Dövdüğünüz sarımsağı elinize alarak saç diplerinize iyice sürün. Sarımsaklı saçlarınızı 1 saat o şekilde bekletin ve sonrasında iyice yıkayın. Sarımsağı ezerek yapacağınız bu uygulama sonucunda kokunun kalmasından korkuyorsanız sarımsağı sütle karıştırarak da yapabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.