Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

Güzellik Kariyerde Ne Kadar Etkili?

Yapılan araştırmalara göre uyumlu giyinen, kilolu olmayan, atletik yapılı ve güzel adayların iş başvurularında daha fazla başarılı oluyor. Superplast Estetik Cerrahi Merkezi kurucu ortağı Op.Dr. Hüseyin Güner, genç çalışanlara karşı kendisini güçlü hissetmek için estetiğe başvuran kadın sayısının giderek arttığının altını çizerek, kadınlar kadar erkeklerin de estetik operasyonları tercih ettiğini belirtiyor.
 
Op.Dr. Hüseyin Güner insanların her zaman estetik kaygılarının olduğunu, üniversiteye başlarken ya da bitirirken sonra adayların daha hızlı ameliyat kararı aldıklarını söyledi.  Genç çalışanlara karşı kendisini güçlü hissetmek için estetiğe başvuran kadın sayısının giderek arttığını belirten Güner, kadınlar kadar erkeklerin de estetik operasyonları tercih ettiğini ifade etti. Güner, konuyla ilgili “ İlk tercih edilen  burun estetiği. Bunun yanında botoks ve dolgu malzemelerinin burunda kullanım sıklığı her geçen gün artmakta. İş hayatında çoğu şirket; enerjisini kaybetmiş, çökmüş, yorgun görünümlü bir yöneticiyle çalışmaktansa presentable, genç ve dinamik yöneticiyle çalışmayı tercih ediyor. İşte bu noktada; yüz ifadesi çökmüş, yaşlı ve yorgun görünen yöneticilerin imdadına estetik müdahaleler yetişiyor” dedi.
 

Para kazanmanın bilgi, tecrübe ve uyumlu ilişkiler kurabilme yetisinin, çalışkanlıkla, birleştiğinde artacağını söyleyen Gürer, “Güzellik bu aşamada tek başına yeterli değil. Ancak şöyle de bir gerçek var, yapılan bir araştırmaya göre; güzel insanların kazançlarının, aynı işi yapan denklerine göre yüzde 25’e kadar farklılaşabildiğini görebiliyoruz” dedi.
 
Kariyer estetiğinde yaşa göre bir gruplandırma yapıldığında talepler şöyle şekilleniyor:
 
22-30 yaş  - Burun, meme estetiği, lazer lipoliz, saç ekimi
30-50 yaş  - Botoks, dolgu, lazer lipoliz, meme estetiği, saç estetiği
50 +           - Botoks, dolgu, göz kapağı, yüz boyun germe, lazer lipoliz
 
Müdahaleler sonrası kişilerin yıllarca sorun ettikleri ya da son yıllarda kabullenemedikleri dış görünüm kusurları düzelince ruhen bir rahatlama ve özgüven artması olduğunu belirten Gürer, “Ama bu müdahalelerin sıklığı daha çok kariyer yükselmesi garantiye alınmasının ardından veya daha iyi bir işe başlama sürecinde gerçekleştiriliyor. Kişi işinde ne kadar deneyimli ve başarılı olursa olsun, düzgün bir görünüme sahip değilse, iş başvuruları olumsuz sonuçlanabiliyor. Bu sorun kariyer basamaklarını tırmanırken de engel olarak karşısına çıkabiliyor. Şirketlerin benimsediği ‘tecrübeli ama genç’ çalışan profiline sahip olmak için kendisini doktorların ellerine teslim eden ileri yaştaki çalışanlar, yapılan birkaç müdahale sonucunda 10-15 yaş gençleşebiliyor. Böylece şirketler tarafından tercih edilen, ‘ileri yaşın tecrübesine ve genç-orta yaşın biyolojik görüntüsüne sahip yönetici’ profiline uyan, dış görünüşe bağlı olarak özgüveni de daha yüksek çalışan haline gelebiliyor” ifadelerini kullandı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.