Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor İzmir depremi Saadet Alpago kimdir Ayça Aykaç Kimdir? Muhbir

Havuçlu Tarator Tarifi

Türkiye’yi 42 yıldır lezzet ve tazelik ile buluşturan Eker, yeni yılı sevdikleriyle birlikte karşılamak ve özel sofralar kurmak isteyenlere Eker Süzme Yoğurt ile eşlik ediyor. Eker, lezzetli ürünlerinin yanı sıra kolayca hazırlanan tarifleriyle de yeni yıla ağız tadıyla girmenizi sağlıyor.

Malzemeler:

1/2 kg havuç

1 kase Eker Süzme Yoğurt

2 diş sarımsak

Dere otu

1/2 çay bardağı zeytin yağı

Tuz

Yapılışı:

Havuçları yıkayıp, kabuklarını soyun. Teflon tavada iyice kavurun. Suyunu iyice çekip, yumuşayınca püre haline getirin. Zeytinyağında çevirerek iyice kızartın. Dibini tutmamasına özen gösterin. Kestane gibi lezzetlenen havuca ezilmiş sarımsağı ve incecik esilmiş dereotunu ilave edip, ocağı kapayın. Biraz soğuyunca içine yoğurdunu ekleyin. İsteğe göre tuzunu ve baharatlarını da kattığınızda yoğurtlu havuç ezmeniz servise hazır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.