Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Koronavirüs vakıfbank chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti

IF Wedding Fashion İzmir’de Gelinlere Makyaj Önerileri

IF Wedding Fashion İzmir’de Uygulamalı Make-Up söyleşisine katılan Ünlü Makyaj Artisti Cem Bozkurt Erdem, gelinlere önerilerde bulundu. Erdem, “Aslında gelin makyajı diye bir şey yok. Sizin yüzünüz gözünüz giydiğiniz gelinlikle nasıl iyi duruyorsa öyle olması gerekiyor. Makyajınızla kendinizi iyi hissetmeniz gerekiyor” dedi.

Ünlü tasarımcı Erdal Güvenç ise, “Gelinliği seçtikten sonra gelen en önemli şey saç ve make-up” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir – 13. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı; defileleri, özel tasarımları ve ikili görüşmelerinin yanında sektöre dair söyleşileri de büyük ilgi gördü. B fuar sokağı Designers Area’da gerçekleşen Uygulamalı Make-Up söyleşisini birçok kadın ziyaretçi merakla takip etti. Gelinlere önerilerde bulunan, makyaj konusunda püf noktalar veren Ünlü Makyaj Artisti Cem Bozkurt Erdem, “Gelin makyajında ne yapmamız lazım gibi sorularla karşılaşıyorum. 20 seneden bu yana bu işin içindeyim. Aslında gelin makyajı diye bir şey yok. Sizin yüzünüz gözünüz giydiğiniz gelinlikle nasıl iyi duruyorsa öyle olması gerekiyor. Makyajınızla kendinizi iyi hissetmeniz gerekiyor. ‘Benim yüz, göz şeklime, giyeceğim kıyafeti ne anlatır’ diye düşünmek, buna karar vermek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Beton gibi kapatmayın
Porselen makyaj yapıyor musunuz diye sorular da geliyor. Size bir sır daha vereyim. Porselen makyaj diye bir şey yoktur. İyi ve güzel görünen her şey gündüz de olabilir, gece de olabilir, gelin makyajında da olabilir. Ne istediğinizle alakalı olan bir konu bu. Porselen makyaj dendiğinde ‘yüzün tamamen doku görünmeyecek şekilde kapatılması’ akla geliyor. Biz günümüz modern makyajında böyle bir şey istemiyoruz. Çok modern gelinlikler, şık abiyeler görüyorum. O gelinlikten sonra yüzünüzü beton dökmüş gibi kapattıktan sonra o uymuyor. Tabi ki kusurlar kapatılacak ama sağlıklı görünmesi bizim için çok önemli” dedi.    
 
Güvenç: Çok ince çizgiler var
Ünlü tasarımcı Erdal Güvenç, “Gelinliği seçtikten sonra gelen en önemli şey saç ve make-up. Düğünün yapılacağı yer de yapılacak makyajda etkili. Nerede yapılacaksa ona göre seçim olmalı. Ben beyaz tenliyim bana koyu renk makyaj gitmez konusuna katılmıyorum. Önemli olan sizin alanında bilgili insanlar tarafından yönlendirilmeniz. Çok ince çizgiler var. Nokta atışı makyajda çok önemli” dedi. 2019 ve 2020 gelinlik modası hakkında da bilgiler veren Güvenç, “Bu sene ya çok kabarık gelinlikler var ya da su gibi rüya gibi oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.