Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

Regl Sancılarınızı Geçirmenin 8 Basit Yolu

Regl dönemlerinde pek çok kadın şiddetli ağrılardan mustariptir. Özellikle karın ve kasık bölgesindeki ağrılar gündelik yaşamı çekilmez hale getirebilir. Bazen regl döneminden birkaç gün önce başlayan, kanamanın yoğun olduğu günlerde daha da yoğun hissedilen, karın bölgesinde kramplar şeklinde ortaya çıkan sancıya regl ağrısı deniyor. Bu durum sadece kramplarla da sınırlı kalmayabiliyor. Bazen bunlara mide bulantısı, baş dönmesi, terleme, halsizlik gibi belirtiler de eşlik edebiliyor. Peki, kadınlar bu ağrılarla nasıl başa çıkmalı? Bu dönemi daha az acılı, daha huzurlu geçirmenin yolları var mı?

Kadınların PMS, regl, yumurtlama ve doğurganlık dönemlerini takip eden, bilgilendirici ve eğlendirici tavsiyeleriyle her zaman onların yanında olan Türkiye’nin ilk dijital asistanı Pepapp, regl dönemine yönelik listeleriyle de onlara destek oluyor. Pepapp, regl ağrısına sebep olan rahim bölgesine yeterince oksijen gitmemesi durumunu ve bölgedeki kan dolaşımını hızlandıracak yöntemleri araştırdı ve regl ağrısına iyi gelecek 8 yöntemi kadınlarla paylaştı:

1-Isı

Sıcak su torbası her derde deva. Karnının alt bölgesine uygulayacağın sıcak su torbası ile hem gevşeyecek hem de kendini daha iyi hissedeceksin. Isı bantları ya da sıcak ütüyle ütülediğin bir havlu da aynı işlevi görebilir.

2-Ilık bir duş

Ilık bir duş da ısı etkisi sebebiyle regl ağrısını dindirebilir. Duş almak, bakteri faktörü açısından, küvete uzanmaktan daha sağlıklıdır. Burada dikkat etmen gereken noktalar, vajinanın içini yıkamamak ve çok sıcak suyla duş almaktan kaçınmak.

3-Vitamin almak

Bazı besinlerin ve vitamin takviyeleri regl semptomlarını azaltıyor

Bu konuda özellikle B, E vitaminleri ve magnezyum birer kurtarıcı ve yatıştırıcı. Tarçınlı ılık süt, muz, ananas, balık, pekmez ve yeşil yapraklı sebzeler bol tüket.

4-Doğal Çözümler

Bitkisel çayların kaslar üzerinde rahatlatıcı bir etkisi var. Regl döneminin en gözde çayları ise kasları gevşeten papatya çayı, hareketleri kolaylaştıran civanperçemi çayı, enerji veren böğürtlen çayı, halsizliğe iyi gelen kuşburnu çayı ve ağrıları azaltan yeşil çay.

5-Masaj

Karın bölgesine parmak uçlarıyls dairesel masajlar yapmak etkili bir çözüm olabilir.

Bazen de cenin pozisyonunda uzanmak gibisi yoktur. Bu yöntemler seni bir süre dinlendirecek. Cenin pozisyonundayken sıcak su torbası da kullanırsan daha iyi hissedersin.

6- Kafein ve sigarayı azaltın

Reglin başlamadan tuzu ve kafeini kesmek, hafif egzersizler yapmak seni hissedilir şekilde rahatlatır. Regl dönemin çok daha huzurlu geçer. Ayrıca sigara vücudumuza giren oksijen miktarını azalttığı için bu dönemde sigaradan da uzak durmalıyız.

7-Egzersiz

Düzenli egzersizler yaşamın boyunca ihtiyacın olan bir şey. PMS ve regl dönemlerindeki ağrılarla baş etmende de sana yardımcı olurlar. Açık havada yürüyüş, bisiklete binmek, yüzmek, yoga gibi sporları yaşamına dahil etmelisin.

8-Ağrı Kesiciler

Ağrıların dayanılamayacak gibiyse ya da o şekilde bir sinyal vermeye başladıysa ağrı kesici kullanabilirsin. Tabii rastgele değil, doktorunun tavsiye ettiği bir ağrı kesiciyi. Böylece ağrıyı kontrol altına almış olursun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.