Öne Çıkanlar ortaokul Estetik ihraç 2019 nisan ayı işsizlik rakamları Gündemde Bugün-17 Temmuz 2019 Çarşamba 24 Aralık Gündem Özeti İmamoğlu El Yükseltti: O Çay Dedi Çatalca Prof. Dr. Zafer Utlu 30 temmuz yağış var mı 2016 Gemelli Hastanesi Basın Ofisi

Tavuklu Topalak Çorbası Tarifi

Sizlere tüm faydalarını lezzetliyle buluşturan bulgurlu Tavuklu Topalak Çorbası tarifini sunuyoruz,


Malzemeleri


2 adet tavuk göğsü, 1 su bardağı Duru Bakliyat Koçbaşı Nohut, 1 su bardağı Duru Köftelik Bulgur, 1 adet soğan, 1 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı nane, 6 su bardağı tavuk suyu


Yapılışı

Köftelik Bulguru sıcak su ile ıslatın ve bulgur şişene kadar bekletin. Şişen bulguların üzerine un, salça, tuz ve baharat ekleyin ve iyice yoğurun. Köfte hamurundan parçalar koparılıp minik köfteler yapılır. Ayrı bir yerde salçayı yağda kavurun ve suyunu ekleyin. Üzerine küçük köfteler, haşlanmış Koçbaşı Nohut ve haşlanıp didikleniş tavuk eti koyulur. Köfteler yumuşayana dek pişirilir. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis edilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.