Sedef İybar, uzun 5 çayı sohbetlerinin paha biçilmez olduğu bu mevsime uygun hafif, lezzetli ve sağlıklı bir tatlı önerdi. Turna yemişli, armutlu tart; tadı ve kokusuyla tüm masalara keyif katıyor.
Malzemeler
Hamuru için:
- 100 gram un
- 75 gram badem unu
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- İç malzemesi için;
- 75 gram turna yemişi
- 2 adet armut
- 2 yemek kaşığı pekmez
Hazırlanışı:
Hamur için verilen malzemeleri bir kapta karıştırın ve elde ettiğiniz hamurun 1/3’ünü ayırıp geri kalan parçayı tart kalıbınıza yerleştirin. Soyulup elma dilimlenmiş armut, turna yemişi ve pekmezi bir tavada 5-6 dakika pişirin. Bu harcı tart hamurunun üzerine düzgünce yerleştirin ve ayırdığınız hamurdan minik şekiller hazırlayıp tartın en üzerine yerleştirin. 180 derecede 30 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra servis edin.
Hamur için verilen malzemeleri bir kapta karıştırın ve elde ettiğiniz hamurun 1/3’ünü ayırıp geri kalan parçayı tart kalıbınıza yerleştirin. Soyulup elma dilimlenmiş armut, turna yemişi ve pekmezi bir tavada 5-6 dakika pişirin. Bu harcı tart hamurunun üzerine düzgünce yerleştirin ve ayırdığınız hamurdan minik şekiller hazırlayıp tartın en üzerine yerleştirin. 180 derecede 30 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra servis edin.