Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Yüz Yogası Kırışıklığı Önler mi?

Bir Uzak Doğu öğretisi olan yoganın, yüz bölgesi için yapılan hareketleriyle, antiaging etki yarattığı ve yüzdeki yıpranmaya karşı önlem oluşturduğu bilgisinin yanlış olduğuna dair bilgi veren Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur bilimsel önerilerde bulundu.

Hayatını spora adamış 70 yaşında bir kişi örneği veren Zorlu Terasevler’de hizmet veren DoctorB Clinic’in kurucusu Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, yaşının yüzünden anlaşılabilceğini belirtti Yüz bölgesindeki kasları çalıştırarak kırışmanın önlenmesinin mümkün olmadığına değindi.

"Vücut ve Yüz Kaslarının Yapısı Farklı"

Cihantimur, bedendeki kasların çalıştırıldığı gibi, yüz bölgesindeki kasların çalıştırılamayacağından, ikisinin kas yapısının farklı olduğundan bahsetti. Yüz kaslarını çalıştırayım derken sarkmalara neden olunabileceğini vurgulayan Cihantimur şunları anlattı:

“Zaten yüz kaslarının en önemli işlevlerinden birisi, bizlerin mimik yapmasına yardımcı olmalarıdır. Birbirlerine bağlı kas yapılarıdır. Fakat bedendekiler öyle değildir. Dolayısıyla siz, sözüm ona yüz bölgesine özel egzersizlerle, yüz kaslarını çalıştırayım derken, çok daha fazla sarkma ihtimali yaşamanız muhtemeldir. Dikkat ediyorum medyada son dönemlerde yüz yogası, antiaging yüz egzersizleri gibi konunun uzmanı olduğunu söyleyen ve bir takım kurslar veren kişiler var. Beni sosyal medyadan takip edenler çok iyi bilir, Uzak Doğu’ya sıklıkla seyahat ederim. Bu kişiler genellikle Uzak Doğu masajı altında bu işi isimlendiriyorlar.

“Uzak Doğu’daki Masajlar Kan Dolaşımını Artırmaya Yönelik”

Fakat benim Uzak Doğu’da gördüğüm masajların çoğu, ciltteki kan dolaşımını artırmaya yönelik, tıpkı bizim Zorlu DoctorB Clinic’ te yaptığımız bambu masajı gibi. Yani kan dolaşımı, rahatlama ve dolayısıyla tazelik kazandırmadan öteye geçilemez. Ama yüzdeki kasları gerçekten zorlar ve gelişmesine yönelik tetikleyici bir hareketi sürekli yaparsanız ve hatta mimik hareketlerinin ters yönünde bir zorlayıcı kuvvet uygularsanız, sarkmanız olasıdır. Bugün çok çok iyi bildiğimiz bir şey var. Yüz kaslarımız ve bunları kullanarak oluşturduğumuz mimikler evet cildimizin kırışmasına neden oluyor. Simdi o zaman fazla mimik yapmayayım diyenler olacaktır.”
 
Yaşlanma Belirtilerini Aza İndirgemek İçin Öneriler 

Üst yüz bölgesi denilen alan yani göz çevresi, kaslar ve alin, sıklıkla mimik hareketlerinden, orta yüz bölgesi hacim kaybından ve alt yüz bölgesi ise sarkmadan dolayı yaşlanma belirtileri gösterdiğini anlatan Cihantimur, botoks, termal dolgu, örümcek ağı estetiği ve hedefe yönelik cihazlı tedavileri önerdi.

Uzak Doğulu Kadınların Kırışmamasının Nedeni Ne?
 
Bugün dünya kozmetik sektörünü elinde tutan bir bölgeden bahsedildiğine değinen Cihantimur, “Uzak Doğu özellikle Kore! Regl sirkülasyonu henüz başlamış 10-11 yaşındaki kızlara bile özel kozmetik grubu sunan bir bölge burası. Boşuna demiyorum, lütfen krem sürün, cildinizi nemlendirin diye” ifadelerini kullandı. Dolgu ve botokstan ve hatta ihtiyacı olanların cerrahi yüz gerdirme işleminden korkmamasını öneren Cihantimur, örümcek ağı estetiği yaptıranların, ileride cerrahi yüz gerdirme işlemini yaptırmasına gerek kalmayacağının altını çizdi. Cihantimur, gurularından, yüz yogalarından uzak durulması konusunda uyarıda bulundu. Son olarak Cihantimur, “Bilime, bilimsele güvenin” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.