Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

Yüzünüzü Işıldatacak Ev Yapımı Maskeler

Salatalık, limon, bal, badem, kahve ve daha birçok doğal besin, cilt maskesi yapımında kullanılıyor. İşte doğal besinlerin kullanıldığı güzellik sırları:

Ballı bademli cilt yenileyici maske
Bir çorba kaşığı bal ve iki adet bademi hazırlayın. Bademleri toz haline gelinceye kadar dövün ve balla karıştırın, ardından bir çay kaşığı limon suyu ekleyin. Bu maskeyi yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyin. Yüzünüzü ılık suyla duruladıktan sonra cildinizin ölü derilerden arındığını hissedeceksiniz.

Sıkı bir cilt için yulaf

Yarım su bardağı yulafı iyice ezip yarım tatlı kaşığı bal, iki yemek kaşığı süt, iki damla avokado yağı ve iki damla papatya yağı ekleyin. İyice karıştırın ve parmaklarınızla dairesel hareketlerle cildinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla temizleyin. Dilerseniz bu maskeye birkaç damla limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Muzla kan akışınızı hızlandırın
Soyulmuş muzu ezerek yüzünüze ve boynunuza sürün. 15 dakika bekleyin ve kan akışını hızlandırmak için soğuk suyla maskeyi temizleyin.

Salatalık mucizesi
Bir salatalığı soyun ve yumuşak bir kıvama gelene dek ezin. Tüm yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Bol soğuk suyla maskeyi temizleyin.

Artık birçok kozmetik firması yumurta akını kullanıyor
İki çorba kaşığı balı yumurta beyazıyla karıştırın, içine bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin ve yüzünüze sürerek hafifçe masaj yapın. 20 dakika bekleyip yüzünüzü yağsız sütle temizledikten sonra cildinizin gerildiğini hissedeceksiniz.

Gençleştiren gül maskesi
Beş taze gülün yapraklarını macun haline gelene kadar ezin ve yüzünüze sürerek 15 dakika bekletin. Cildiniz genç bir yapıya sahip olacak.

Kahve, bal ve zeytinyağı karışımı
Bir yemek kaşığı bal, beş çay kaşığı kahve ve bir çay kaşığı zeytinyağını karıştırın. Karışımı, göz bölgenizi koruyarak yüzünüze ve boynunuza sürün. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

Yoğurt kırışıklıkları düzeltiyor

Bir bardak yoğurdu bir çay kaşığı rezene tohumu ve bitkinin ezilmiş yaprağıyla ile karıştırın. Homojen bir krem haline gelen karışımı yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Bu maskeyle kırışıklıkları giderebilirsiniz.

Domatesin içindeki asit dengesi cildinizi dirileştiriyor
Domatesin ciltte, nemlendirici ve sıkılaştırıcı etkileri bulunuyor. Siyah noktalar ve sivilcelerden kurtulmak istiyorsanız, bir domatesi ikiye bölün ve yüzüne koyun. 15 dakika bekleyin ve ılık suyla temizleyin. Gözle görülür bir şekilde siyah noktalarınızda azalma olacak.

Cildinizdeki lekelerden limonla arının
Bir çorba kaşığı balı bir çorba kaşığı limon suyuyla karıştırın. Pamukla cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Maskeyi pamukla ve maden suyuyla temizleyin.
 
Nemlendirici maske
Bir çorba kaşığı bal, bir çorba kaşığı maden suyu, bir çay kaşığı gül suyu ve bir çorba kaşığı yoğurt veya sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze pamukla sürüp ve 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü bol soğuk suyla yıkayın. Bu maskeyi tüm peelig işlemleri sonrasında cildinizi nemlendirmek için yapabilirsiniz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.