Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist gündem özeti chp Covid19 bugünün gündemi enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk

"10. Türkiye Gitar Buluşması" Bilkent’te

"10. Türkiye Gitar Buluşması" 29 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.
 
Genel koordinatörlüğünü Kağan Korad’ın üstlendiği etkinlikte konserler, seminerler, söyleşiler, gitar ve ustalık dersleri ile gitar fuarı yer alacak.
 
Bilkent Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, İspanya Büyükelçiliği, Bilkent Klasik Gitar Kulübü, Sevda Cenap And Müzik Vakfı, Başkent Müzikevi, Orkestra Akademik Başkent, Orkestra Ankara ve Ankara Genlik Senfoni Orkestrası’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek.
 
Bu yıl “Orkestrayla Buluşma” başlığıyla düzenlenen etkinlik Türk Gitar Konçertoları’nı konu alıyor. Üç konserde seslendirilecek  konçertolarda genç solistlere eşlik edecek olan  orkestralar şu şekilde: “Ertuğ Korkmaz yönetimindeki Orkestra Akademik Başkent”, “Allessandro Cedrone yönetimindeki Orkestra Ankara” ve “Orhun Orhon yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası”.
 
29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihli konserlerde ise Süleyman Alnıtemiz, Nejat Başeğmezler, Çetin Bilgin, Sinan Erşahin, Cem Küçümen, Okay Özdağ, Fazıl Say ve Bülent Gökhan Somel’in eserleri seslendirilecek.  Ayrıca programda yer alan eserlerin birçoğunun dünyada ilk seslendirilişi olacak.
 
Dünyanın en iyi gitar ikililerinden Susana Prieto ve Alexsis Muzurakis’ten oluşan "Duo Melis" de etkinlikte yer alacak ve 2 Temmuz’da bir resital vererek, ustalık derslerine katılacak.
 
El yapımı gitarların sergileneceği bir gitar fuarının da yer aldığı etkinlik boyunca Türkiye’deki tüm gitar bölümlerinin öğretim görevlileri, amatörler ve gitar öğrencileriyle dersler yaparak bir araya gelecek.
 
“10. Türkiye Gitar Buluşması” etkinlik takvimi şu şekilde:
 
Gece Konserleri
 
29.06.2016 Çarşamba, 20.30
 
Orkestra Akademik Başkent, Şef: Ertuğ Korkmaz
Solistler: Tuna Yıldız, Ayşegül Koca, Kazım Çokoğullu
Cem Küçümen | Concerto for Mi
Okay Özdağ | Guitar Concerto No.1
Süleyman Alnıtemiz | Concierto for Guitar and Orchestra in D
30.06.2016 Persembe, 20.30

Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Şef: Orhun Orhon
Solistler: Yasar Gitar Üçlüsü, Cem Çeliksırt
Nejat Başeğmezler | Concerto for Three Guitar
Sinan Erşahin | Grand Rondo for Orchestra and Guitar
01.07.2016 Cuma, 20.30

Orkestra Ankara, Şef: Alessandro Cedrone
Solistler: Hande Cangökçe, Güray Alyörük, Sinan Kurşun
Çetin Bilgin | Concerto for Guitar
B. Gökhan Somel | Guitar Concerto 1
Fazıl Say | Concerto for Guitar (1996)
02.07.2016 Cumartesi, 19.00
 
Duo Melis
Susana Prieto, Alexsis Muzurakis

Resitaller
 
“2015-16 Mezunları” başlıklı konserlerde bu öğretim yılında mezun olan ve çeşitli yarışmalarda birincilik kazanan Türk gençleri yer alacak.
Flamenko gitaristi Ceyhun Güneş’in Müzik Kariyerinin 20. Yılı Konserleri kapsamındaki resitali de etkinlikte yer alacak.
 
Ustalık Dersleri
 
Susana Prieto, Alexis Muzurakis ve “Güney Amerika Müziği” başlığıyla Ricardo Moyeno,
ustalık sınıflarında genç gitaristlerle çalışacak.
 
Gitar Dersleri
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da gitar bölümlerinin genç, olgun birçok hocası ve tecrübeli eğitimciler, katılımcılarla bire bir ders yapacaklar.
Gitar Fuarı
 
Konser gitarları yapan Türk yapımcılarımızın, özel gitar ve aksesuarların bulunacağı mağazaların katıldığı gitar fuarı, ülkemizde gitarın sadece yorumculuk alanında değil gitar yapımı konusundaki seviyeyi de görebilmek için iyi bir fırsat sunacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.