Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan Kent diyarbakır suriye Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde  “Barok Esintiler'

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 19-27 eylül tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, her türlü hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak 
İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’nde yıldızların altında sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen,  İstanbul’un 2010 Dünya Kültür Başkenti seçilmesi çerçevesinde projelendirdiği ve 2010 yılından bu yana yerli ve yabancı sanatseverlerin beğenisine sunulan 11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali geçtiğimiz günlerde  açılışını gerçekleştirmişti. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak güvenli bir ortamda devam eden Festivalde,  Barok Gecesi Konseri gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda, Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’nin barok müziğinin ahengi ile birleştiği büyüleyici atmosferinde gerçekleştirilen konserde; İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri; soprano Otilia İpek, mezzosoprano Barbora Hitay, bariton Kevork Tavityan, bas Suat Arıkan ve keman sanatçısı Oleksandr Samoylenko sahnedeydi. Orkestra şefi Paolo Villa yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile birlikte sanatseverlere unutulmaz bir barok gecesi yaşattılar.

Batı Avrupa klasik  müziğinde yaklaşık 1600 -1750 yılları  arasındaki dönemi tanımlamak için kullanılan “Barok Müziği” ne,  yaşadıkları bu  dönemde değerler kazandırmış besteciler;  Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Tommaso Giordani, Antonio Vivaldi, Jean-Philippe Rameau, Francesco Durante, Francesco Cavalli’ye ait  eserler programda yer aldı.

11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 26 ve 27 Eylül 2020, Cumartesi ve Pazar akşamları bir festival geleneği olarak düzenlendiği ilk günden beri sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart'ın “Saraydan Kız Kaçırma“ operası  ile kapanışını yapacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.