Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

12 Eylül Dramı: Ankara Yazı-Veda Mektubu

'Ankara Yazı-Veda Mektubu' adlı sinema filmi 12 Eylül Darbesi'nde yaşanan bir aile dramını anlatıyor.

 

UYGUN İLE TUZCUOĞLU BAŞROLDE 

TRT TV Filmleri projesi dahilinde, Yönetmenliğini Kemal Uzun'un yaptığı 'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nda başrolleri Gürkan Uygun, İpek Tuzcuoğlu, Münir Can Cindoruk, Burçin Abdullah, Ümit Acar, Tuncer Salman ve Sefa Zengin paylaşırken, filmin yapımcılığını Galip Güner ile Elin Ecealp üstlendi. 

 12 Eylül Darbesi'nde Mustafa Pehlivanoğlu'nun idam edilmesini ve ailesinin yaşadıklarını hikâye edinen 'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nun gösterim tarihi 6 Mayıs olarak belirlendi.

Gala sinema ve Festival Tic. Ltd. Şti. ve Altın Koza Film Festival A.Ş’nin yapımcı olduğu 'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nun çekimleri, Adana ve Kozan'da tamamlandı.

 

GÜRKAN UYGUN: HİKÂYEDEN OLDUKÇA ETKİLENDİM

'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nda Mustafa Pehlivanoğlu'nun babası Ahmet Necmi Pehlivanoğlu'nu canlandıran Gürkan Uygun, hikâyesinden dolayı gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini söylerken, izleyicinin son yıllarda izleyeceği en etkili filmlerden birinde başrol oynamanın kendisini oldukça mutlu ettiğini dile getirdi.

 

TUZCUOĞLU: GURUR DUYDUĞUM YAPIMLARDAN

Yaşanan aile dramında acıyı en fazla yaşayanlardan biri olan Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesi Zeynep Pehlivanoğlu'nu canlandıran İpek Tuzcuoğlu ise 'Ankara Yazı-Veda Mektubu'nun, kariyerinde gurur duyduğu yapımlardan biri olduğunu dile getirirken, yakın tarihimizde yaşanan bu aile dramının izleyicide iz bırakacağından emin olduğunu söyledi.

 

ANKARA YAZI-VEDA MEKTUBU' KONUSU

Türkiye'nin sıkıyönetimle yönetildiği yıllarda, Ankara'da solcuların gittiği bir kahvehane, 10 Ağustos 1978 günü taranır. Bu olay daha sonraları Balgat Katliamı olarak anılacaktır. Olaydan birkaç saat sonra, polis etraftaki semtlerde olayla bağlantısı olduğunu düşündüğü birçok ülkücü genci gözaltına alır. İçlerinde o sırada 20 yaşlarında olan Mustafa Pehlivanoğlu adında bir genç de vardır. Mustafa'nın gözaltına alınmasıyla annesi Zeynep ve babası Ahmet Bey'in hukuk mücadelesi başlamış olur. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.