Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

15. İstanbul Bienali Başlıyor

Bienal bu yıl "iyi bir komşu" teması ile gerçekleşecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 15. İstanbul Bienali, iyi bir komşu temasıyla 16 Eylül’de açılıyor. Elmgreen & Dragset’in küratörlüğünü yaptığı bienale 32 ülkeden 56 sanatçı katılacak.

İyi bir komşu teması ile gerçekleşecek bienalde sanatçıların ev, mahalle ve aidiyet kavramlarını tartışmaya açan işleri sergilenecek. İşlerden bazıları ev yaşamındaki  durum ve şartların nasıl değiştiğini ve mahallelerin geçirdiği dönüşümü incelerken bazıları da günümüzün jeopolitik sorunlarıyla başa çıkma şekillerini ele alacak.

Bu yıl 30. yılını kutlayan İstanbul Bienali, ABD merkezli Newsweek  dergisi tarafından "2017’de uğruna seyahate çıkmaya değecek beş sergiden biri" olarak gösterildi.

15. İstanbul Bienali 12 Kasım’a kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.