15 Temmuz’a 'Şehir Tiyatrosu' Damga Vurdu

Uşak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen etkinliklere Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin sergilediği tiyatro oyunu damgasını vurdu.



Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz etkinliklerinde, darbelerin Türkiye üzerindeki etkisini ve 15 Temmuz'u konu alan tiyatro oyunu sahneye taşındı. Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sergilenen oyun, izleyenleri duygulandırırken hain teşebbüsün yaşandığı gecede Türk Milletinin hissettiği ortak duyguları sahneye yansıttı.



"15 Temmuz kadim Türk Milletinin yazmış olduğu bir destandır.” diyen Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Tiyatro, Drama Uygulama Eğitmeni Murat Çubukçu, “Daha önceki yapılan darbelerde ezan sesleri hep susturulmuştu. Bu kez de tam aksine ezanlar ve selalar darbeyi susturdu. Türk milleti olarak bu kez darbenin, darbecilerin karşısında durduk ve hain girişimi durdurduk. 15 Temmuz’un birinci yıldönümündeyse Uşak Belediyesi Şehir tiyatrosu ekibi olarak bizler de bu anlamlı günü tiyatro oyunuyla sahneleyelim istedik." dedi.

Önümüzdeki yıl ulusal bir tiyatro festivali düşündüklerini kaydeden Murat Çubukçu, ilkini bu sezonda düzenledikleri Tiyatro Festivali nedeniyle oldukça mutlu olduklarını söyledi.

VATANDAŞLAR TİYATRO OYUNUNU AĞLAYARAK İZLEDİ
Tiyatro ekibinin sahnelediği oyunun vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni kazandığını belirten Başkan Nurullah Cahan, sanata desteklerin süreceğini aktardı.Başkan Cahan, "Uşak olarak çok mutluyuz, gururluyuz. 15 Temmuz’un birinci yılı hasebiyle de arkadaşlarımız çok kısa sürede oyunu hazırladılar ve gerçek anlamda profesyonelce bir oyun sergilediler. O gün insanlarımız ne yaşadıysa ve neler hissettiyse o anları bire bir bizlere yansıttılar. Burada oyunumuzu izleyen vatandaşlarımızdan duygulananlar ve ağlayanlar oldu. Ve gerçek anlamda tiyatro ekibimiz işlevini yerine getirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Başta Tiyatro Eğitmeni Murat Çubukçu olmak üzere oyunda görev alan herkese Uşak halkı ve Türk Milleti adına teşekkürlerini ileten Başkan Nurullah Cahan şöyle devam etti: "O duyguları bizlere aynen hissettirdiler İnşallah bundan sonrada her yaştan oluşan kadrosuyla tiyatro ekibimiz bu tür anlamlı ve güzel oyunlarına devam edecek. Milli ve manevi değerlerimizi tiyatro oyunlarıyla hem çocuklarımıza hem yaşlılarımıza hem de tüm vatandaşlarımıza daha iyi ortamlarda sunacağız."

YENİ SEZONDA YENİ OYUNLAR SAHNELENECEK
Sahnelenen oyunda imam rolünde yer alan Ahmet Gül ise, "Murat hocamızın önderliğinde tiyatro ekibimizi oluşturduk ve 1 yıldır başarılı işlere imza atıyoruz. Çok güzel bir ekip olduk. Buradaki herkes birbirini ailesinden bir parça olarak görüyor. Bu nedenle çalışmaktan kimse yorulmuyor. Bugünkü oyunumuzu izlemeye gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Bizlere en büyük desteği veren Nurullah Başkan’ımıza da ayrıca çok teşekkür ederiz." dedi
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.