Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

23. Gezici Festival Ankara’dan yola çıkıyor

Gezici Festival, bu yıl 1-7 Aralık’ta Ankara’dan yola çıkıyor. Yolculuğa 8-11 Aralık tarihleri arasında Sinop'ta devam edecek festival, kapanışı 12-14 Aralık’ta Kastamonu’da yapacak.

Gezici Festival, bu yıl 23’üncü yolculuğuna çıkıyor. Festivalde gösterilecek Dünya Sineması başlığı altında derlenen filmlerde Bosna Hersek’in Oscar adayı Erkekler Ağlamaz, Michael Haneke’nin son filmi Mutlu Son, Vivian Qu’nun pek çok uluslararası festivalde yer alan Melekler Beyaz Giyer filmi yer alıyor. Yolculuğa 8-11 Aralık tarihleri arasında Sinop ile devam edecek festival, kapanışı 12-14 Aralık’ta Kastamonu’da yapacak.

Catherine Gund ve Daresha Kyi’nin belgeseli Chavela ve Fransız Yeni Dalga sinemasının kadın temsilcisi Agnès Varda’nın Cannes Film Festivali ve Toronto film festivalinden ödülle dönen belgesel filmi Mekânlar ve Yüzler de sinemaseverlerle buluşuyor. Türkiye’de ilk kez Gezici Festival’le izleyicisine ulaşacak filmler arasında Vahid Jalilvand’ın Tarihsiz, İmzasız filmi, Filistin’in Oscar adayı Düğün Davetiyesi filmi ve Matthew Heineman’ın son belgeseli Hayaletler Kenti yer alıyor.

Film Ekipleriyle Söyleşi Düzenlenecek

Türkiye 2017 seçkisi kapsamında gösterilecek olan Onur Saylak’ın ilk uzun metrajlı filmi Daha, Pelin Esmer ve Barış Bıçakcı’nın ortak senaryolu filmi İşe Yarar Bir Şey, Emre Yeksan’ın ilk uzun metrajlı filmi Körfez ve Fikret Reyhan’ın Sarı Sıcak filmi de gösterilecek filmeler arasında bulunuyor. Festival’de ayrıca film ekiplerinin katılımıyla söyleşiler düzenlenecek.

Oyuncu ve yazar Ercan Kesal’ın Gezici Festival için “Sinemanın Gücü ve Sinemada Adalet-Vicdan Olgusu” başlığı altında derlediği Sydney Lume’in yönettiği 12 Kızgın Adam, Krzysztof Kieslowski’nin yönettiği Öldürme Üzerine Kısa Bir Film ve Asghar Farhadi’nin yönettiği Satıcı filmleri festivalde yerini alıyor.

Gezici Festival, İtalyan Sinemasıyla Buluşuyor

Gezici Festival, II Cinema Ritrovato’nun koordinatörlerinden Guy Borlee’nin katılımıyla izleyicilere, İtalyan Sineması’nın tarihine göz atma şansı veriyor.  Festival’de Guy Borlee’nin “İtalyan Tarzı Komedi”nin üç önemli yönetmeninden derlediği Sollama; Onu İyi Tanırdım; Bayanlar ve Baylar filmi gösteriliyor.

Kitty Aal’ın hazırladığı Denis Villeneuve bölümünde Kanadalı usta yönetmenin “Kaderini Bilseydin, Yine de Yaşar mıydın? başlığıyla Politeknik ve İçimdeki Yangın filmleri gösteriliyor.

Baba Zula Eşliğinde Canlı Sinema İzleyicilerini Bekliyor

Gezici Festival’in sinemanın geçmişini bugünüyle buluşturan özel bölümlerinden biri olan sessiz filmler bölümü bu yıl, Mario Roncoroni’nin Filibus: Göklerin Gizemli Korsanı filmini ağırlıyor. Herbert Brenon’un İspanyol Dansçı filmi, Baba Zula’nın canlı müziği eşliğinde izleyicilere alışılmışın dışında bir sinema deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Kökenleri antik Yunan’a dayanan mim tiyatrosunu, sinemayla buluşturan Litvanyalı sanatçı Sandra Latanauskaite’nin tasarlayıp yönettiği canlı sinema performansı Hollymood ise festivalde Sessiz Divalar: Zamansız ve İsyankâr başlığı altında yerini alıyor.

Yılmaz Güney'in Filmi, Yeni Haliyle İzleniyor

Yılmaz Güney’in unutulmaz filmi Yol, altıncı karakterin eklenip yeniden kurgulanmış ve dijitalize edilmiş haliyle izleyici karşısına çıkıyor. Bilinmeyen Hikâyesiyle Yol, yapımcı Donat Keusch’un sunumuyla Türkiye’de ilk kez Gezici Festival’de gösterime sunuluyor.

Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri bölümleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalde yerini alıyor. Çocuklar için Avusturya Büyükelçiliği’nin katkılarıyla düzenlenecek olan Avusturyalı Roland Schütz’ün Canlandırma Atölyesi meraklıları için festivalde yerini alıyor.

Guy Ben Ner’in 2000-2016 yılları arasında yaptığı video çekimlerden oluşan Aile, Yalanlar ve Videoteyp adlı özel bölümde, sanatçının beş videosunun gösterimi yer alıyor. Ayrıca Guy Ben Ner’in edebiyat, sinema, politik ve ekonomik tesir, adaptasyon gibi konulara sıklıkla değindiği diğer eserlerinden oluşan sergi, Melis Golar küratörlüğünde seyirciyle buluşuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.