Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İyi Parti ak parti YKS CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut İletişim Başkanı Fahrettin Altun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iktidar oy suriye Potoçki Sarayı ANZATSAN Mühendislik

3. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali Sona Erdi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali dün düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Festivalde Liselerarası En İyi Film ödülünü Küfe, Netsel Marmaris Jüri Özel Ödülünü ise Beyoğlu Sineması adlı filmler aldı.

Tamamen gönüllülerden oluşan MarmarisSANart topluluğun çabalarıyla gerçekleştirilen Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali, dün düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Yurtiçi ve yurtdışından toplam 134 filmin katıldığı festivalde 40 film ödül için yarıştı. Açılış konuşmasını yapan Mehmet Barış Gümüşbaş kısa filmin önemine dikkat çekerek “Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali gerek üretim, gerekse üretilenlerin paylaşımı açısından, başından beri farklı bir model olmayı amaçlamış ve bu amaç doğrultusunda imece ruhuyla, gönüllülük esasına dayalı, amatör bir heyecanla ama profesyonel bir ciddiyetle çalışan bir ekibin çabalarıyla bugünlere gelmiştir” dedi.

Bu yıl Amerika, Avrupa, Afrika, Asya ve Avustralya olmak üzere beş kıta ve yaklaşık yirmi ülkeden filmin başvurduğu festivalde, dört gün boyunca kapalı ve açık hava mekânları olmak üzere 10 değişik noktada yapılan gösterimlerin yanı sıra, sinema üzerine değişik konularda yönetmen, akademisyen, eleştirmen ve sanatçıların katılımıyla söyleşi ve paneller de gerçekleştirildi.

Festivalde ödül alan filmler ise şöyle:

Liselerarası En İyi Film: Küfe (Ayça Aliustaoğlu, Melik Adar Alış, Ilgın Yılmaz, Beyza Sürücü)

Netsel Marmaris Jüri Özel Ödülü: Beyoğlu Sineması (Ömer Ferhat Özmen)

Halk Jürisi Özel Ödülü: Scrabble (Merve Gezen)

Ön Jüri Özel Ödülü: Bang Bang (Gülsüm Güler Özen)

Deneysel Film Birincisi: Seabird (Ece Kınacı)

Deneysel Film İkincisi: Sanat Sessizliği (Yiğit Küçükkibar)              

Animasyon Film Birincisi: Kutu (Merve Çirişoğlu Çotur)

Animasyon Film İkincisi: Evcilik (Cenk Köksal, Özgül Gürbüz)     

Belgesel Film Birincisi: Üç Yüz Bir (Alican Mansuroğlu)   

Belgesel Film İkincisi: Kar Gören Çay (Oğuzhan İhtiyar)

Kurmaca Film Birincisi:  Siyah Çember (Hasan Can Dağlı)

Kurmaca Film İkincisi: Yedi Gün Yedi Gece (Ali Bozan)   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.