Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

3. Uluslararası Ankara Kukla Festivali Başlıyor

Uluslararası Ankara Kukla Festivali KUKSADER (Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği) ve Tiyatro TEMPO olarak 3. kez 20-24 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivalin temel amacı olarak Ankaralı izleyicilerin dikkatini ‘kukla sanatı’nın uluslararası standartlarına, kalitesine ve gücüne dikkatini çekebilmek belirlendi.Festivali düzenleyen bir kurum olarak KUKSADER de en önemli hedefi Türkiye’de kukla sanatının gelişimine, modern tekniklerin bilinmesine ve bu sanata olan ilginin arttırılması.

Tiyatro TEMPO ise 33 yıldır çocuk, genç ve yetişkinler için Ankara’da kukla tiyatrosu yapan bir topluluktur.Tiyatro TEMPO çoğu çocuklara yönelik olan çok geniş bir repertuara sahiptir. Ankaralı kuklacılar olarak kukla dünyasında kazandıkları deneyimleri uluslararası meslektaşlarının çalışmalarını, onların repertuarlarını Ankaralı izleyicilerle paylaşmak arzusundalar.

Bu 3. Festival’de 6 yabancı 4 yerli grubu ağırlamak hedefleniyor. Bu oyunların yanı sıra söyleşiler, atölyeler, tartışmalar ve serginin de yapılması planlanıyor. Festivaldeki sergi Ankara Goethe Enstitüsü tarafından konuk edilecek ve desteklenecek. Sanatçı Ayşe Uysal’ın minyatür çalışmaları ‘Karagöz Figürleri’ üzerinden gölge sanatının kahramanlarına ve ortamına odaklanıyor.

İlk ikisinde olduğu gibi 3. Festival de Ankara Üniversitesi’nin ortaklığı ve desteği ile gerçekleştirilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.