Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit fetö adana abd tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

35. İstanbul Film Festivali Başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfınca (İKSV)  düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali başladı.

Vakıf yaptığı açıklamada, bu yıl 12. kez Akbank'ın desteğiyle gerçekleştirilen festivalde, 25 bölümde 62 ülkeden 223 yönetmenin toplam 221 filmin gösterilecek.

Jüri ve izleyici karşısına çıkacak filmlere ödülleri, 15 Nisan'da Uniq İstanbul'da düzenlenecek törende verilecek.

Festivalin bu yılki Sinema Onur Ödülleri, dün akşam hayatını kaybeden yönetmen Ülkü Erakalın, oyuncu Perran Kutman, Suzan Avcı, yapımcı Şeref Gür ve seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm'e verilecek.

İKSV yaptığı açıklamada ayrıca , "Usta yönetmen Ülkü Erakalın'ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. 200'e yakın filmiyle Yeşilçam'ın en üretken yönetmenlerinden olan Ülkü Erakalın, bu yılki festivalin Sinema Onur Ödülü sahiplerindendi. Sinemamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz'' sözleriyle dileklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.