7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden “15 Temmuz Belgeseli”

Bu sene 7.si düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında yapımına başlanan 15 Temmuz belgeselinin çekimleri devam ediyor

9-16 Kasım 2017 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 7.si düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıldan itibaren birçok etkinlik düzenlenecek. İlk kez her yıl bir belgeselin yapımı üstlenecek olan festivalde bu sene 15 Temmuz belgeseli çekilecek. Azerbaycanlı ünlü yönetmen Elçin Musaoğlu imzası taşıyacak olan belgesel, 15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşanan olayları kardeş ülke Azerbaycan gözüyle beyazperdeye taşıyacak.

 Belgesel Azerbaycanlı Sanatçı, İşadamı ve Bazı Vatandaşların 15 Temmuzda Yaşadıklarını anlatıyor

Geçtiğimiz Mayıs ayında çekimleri Bakü’de başlayan belgesel 15 Temmuz sırasında yaşanan olaylarda Azerbaycanlı sanatçı, işadamı ve bazı vatandaşların o geceye dair yaşadıkları izlenimleri ve çarpıcı olayları aktarıyor. Bakü’de başlayan çekimler İstanbul, Ankara, Kocaeli’nde devam etti. Çekim ekibi daha sonra Malatya’ya geçerek şehirde yaşayan Azerbaycanlı öğrencilerin 15 Temmuz sırasında yaşadıkları olayları dinlediler ve Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve şehrin o geceki hareketli noktalarından çekimler yapıldı. Ekip Malatya’daki çekimleri ardından İstanbul’a oradan da Bakü’ye geçti. Bakü’deki çekimlerin bitmesiyle belgesel tamamlanmış olacak.

“Belgesel Teklifini Aldığımda Çok Mutlu Oldum”

Nabat ve 40.kapı adlı uzun metraj filmleriyle uluslararası birçok festivalde beğeni toplayan Azerbaycanlı Yönetmen Elçin Musaoğlu belgesel teklifini aldığında çok mutlu olduğunu dile getirdi ve 15 Temmuz’un yalnızca Türkiye’yi değil Türki Cumhuriyetler ve Türklere karşı yapıldığını ifade etti. Ayrıca Musaoğlu, Azerbaycanlıların 15 Temmuz’da Türkiye’nin birçok şehrinde halkla birlikte sokaklara dökülerek direnişe katılmalarının da bundan kaynaklandığını belirtti.

“İki Halkın Derin Bağlarını Bir Kere Daha Gözler Önüne Serecek”

Festival Direktörü Suat Köçer, bu yıl ilk kez bir belgesel yapımımın üstlenildiğini ifade edip 15 Temmuz’un Türkiye dışından nasıl gözüktüğü sorusuna Azerbaycan örneği üzerinden cevap aradıklarını dile getirdi. Köçer açıklamasının devamında şunları kaydetti
“Belgesel, Azerbaycanlıların 15 Temmuz Darbe Girişimi karşısında Türk halkıyla birlikte verdikleri mücadeleyi ve o geceye dair yaşadıkları çarpıcı olayları aktarmanın yanı sıra, iki halkın derin bağlarını bir kere daha gözler önüne serecek.”
 
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.