Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

ADOB Demokrasi Şehitleri İçin Sahneye Çıkıyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), 22 ve 29 Ekim 2016 akşamları saat 20.00’de “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı” etkinliği ile sahnede olacak.

ADOB, 15 Temmuz 2016’da yaşanan menfur olayın unutulmaması ve gelecekte bir daha kötü günlerin yaşanmaması adına, sinevizyon eşliğinde 15 Temmuz olaylarından görüntülerle büyük koro, büyük orkestra ve solistlerden oluşan, Türk bestecilerin eserlerinden derlenen, Devlet büyüklerinin ve halkın katılımıyla ücretsiz etkinlik düzenliyor.
Gösteride müzik ve fotoğraflarla,  demokrasi, bayrak, toprak, vatan sevgisi, barışseverlik, milletçe birlik ve beraberlik, manevi değerler, gelecek ve umutlar vurgulanarak demokrasi şehitlerinin anılması amaçlanıyor.
 
Orkestra şefliğini Nezih Seçkin’in, koro şefliğini Caner Ruhselman’ın yaptığı etkinlikte, Soprano Görkem Ezgi Yıldırım, Mezzo Soprano Ferda Yetişer, Tenor Ayhan Uştuk ve Metin Turan, Bariton Umut Koşman ve Bas Erdem Baydam sahne alacak.
 
Başta İstiklal Marşı’nın bestecisi Osman Zeki Üngör olmak üzere Adnan Saygun, Niyazi Tura, Muammer Sun, Nevit Kodallı, Çetin Işıközlü ve Mustafa Erdoğan’ın bestelerine yer verilirken, Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre, Cahit Külebi, Gülce Çelik Erdoğan ve emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın eserlerine yer verilecek.
 
Etkinlik, 22 ve 29 Ekim akşamları saat 20.00’de Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.