Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir

Akbank Caz’da Yıldızlar  Bu Hafta Şehrin Her Yanında

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri Akbank Caz Festivali, 11-18 Kasım tarihleri arasında caz dünyasının yıldız isimlerini caz severlerle buluşturacak. Festival 11 kasım’da iki önemli ismi sahneye taşıyacak. Gerçek adı SimonGreen olan İngiliz yapımcı ve müzisyen Bonobo, 11 Kasım Cumartesi günü Volkswagen Arena’da gerçekleştireceği canlı performansıyla 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Albümleriyle kimi zaman caz ve Afro ritimlerini, kimi zaman Endonezya-Gamelan zilleri ve Avrupa disko ritimlerini füzyonlayarak elektronik müziğe yeni bir hassasiyet getiren Bonobo, insan ve mekân kavramlarını içimizdeki tüm duygu dinamikleriyle incelediği son albümü Migration besteler ile festivale renk katacak.

Diğer konserde ise Berlin’de yaşayan 35 yaşındaki matematik bilimci, piyanist ve besteci BenediktJahnel tarafından 10 yıl önce kurulan BenediktJahnel Trio, 11 Kasım Cumartesi günü Akbank Sanat’ta olacak. 27. Akbank Sanat Festivali kapsamında izleyeceğiniz BenediktJahnel Trio, performanslarında tuşlarda tınlayan çok farklı bir ritim aritmetiği, melodi gibi akan davul ve klasik ile çağdaş yaklaşımların arabulucusu bir kontrbas sunuyor.

GOZALO RUBALCABA EFSANESİ

12 Kasım Pazar saat 20.30 başlayacak konserde ise Cemal Reşit Rey Konser Salonu cazın efsanevi bir ismini ağırlayacak. Büyük Küba piyano müziği kültürünün iki kuşağına damga vurmuş; dostlukları, karşılıklı sevgi ve saygıları onlarca yıl öncesine dayanan iki öncü isim ChuchoValdés ile GonzaloRubalcaba, Kasım Pazar günü 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Caz dünyasının iki dev ismi popüler parçalardan klasik Küba repertuvarına ve TheloniousMonk’a uzanan duo piyano projeleri Trance ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda festival takipçileri ile buluşacak.

Aynı gün diğer konserde ise Bakü doğumlu piyanist ve besteci AminaFigarova’nın Belçikalı flütçü eşi BratPlatteau ile birlikte kurduğu AminaFigarovaSextet, 27. Akbank Caz Festivali kapsamında ilk kez Türk dinleyicisiyle buluşacak. AminaFigarovaSextet, 12 Kasım Pazar günü Cemal Reşit Rey sahnesinde verecekleri konserde, klasik müzik disiplinini hareketli ritimler ve parlak armonilerle birleştirdikleri 13. albümleri BlueWhispers’dan ezgiler seslendirecek.

LEONARD COHEN İN SÜKUNETİ

1985 yılında kurduğu GiantSand adlı grup ile 22 solo albüme imza atan, sayısız şarkı yazan ve seslendiren Arizona çöllerinin indierock sahnesine armağanı, piyanist, şarkıcı-şarkı yazarı HoweGelb, triosu ile 13 Kasım Pazartesi günü 27. Akbank Caz Festivali’nde. HoweGelb, geçen yıl yayımlanan, LeonardCohen’insuküneti, geçmişin caz standartlarını takip ederek dinleyenleri gelecekte yolculuğa çıkaran son albümü FutureStandards’ın dünya turnesi kapsamında Babylon’dacazseverlerle buluşacak.

Flamenko ile cazı buluşturduğu “Son Mediterranean” stiliyle devrim yaratan Valensiyalı gitarist XimoTebar, 27. Akbank Caz Festivali kapsamında 13 Kasım Pazartesi ve 14 Kasım Salı günleri Nardis’te iki gece boyunca flamenko-caz ziyafeti sunacak.

KÜBA’DAN BİR SESALFREDO RODRÍGUEZ TRİO

Efsanevi müzisyen Quincy Jones’un 2006 yılında MontreuxJazz Festivali’nde keşfettiği Kübalı caz piyanisti ve bestecisi AlfredoRodríguez, geçtiğimiz yıl yayınlanan üçüncü albümü Tocoror’nun dünya turnesi kapsamında 27. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Babylon’da 14 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek konserde Quincy JonesPresentsAlfredoRodríguez Trio, festivalcilere Bach’tan flamenkoya, Afrika müziğinden tango ve hatta rock’ a uzanan bir müzik deneyim yaşatacak.

Cazın tekno damarına hayat pompalayan Amerikalı davulcu ve yapımcı Mark Guilliana, 27. Akbank Caz Festivali kapsamında 15 Kasım Çarşamba günü Babylon’da sahne alacak. Sanatçı, 27. Akbank Caz Festivali’ne çok farklı, tamamen akustik bir proje ile geliyor. Guiliana, festivaldeki performansında New York Bunker stüdyolarında kaydettiği tüm parçaları kendisine ait olan FamilyFirst albümünü seslendirecek.

PARLAYAN YILDIZ ALA Nİ-

Şarkıları bugüne dek dijital platformlarda 2,5 milyondan fazla dinlenen Londra doğumlu Ala.Ni, 16 Kasım Perşembe günü Babylon’da 27. Akbank Caz Festivali’nin takipçileriyle buluşuyor. Ala.Ni, festival kapsamındaki konserinde hafif pürüzlü, nostaljik vokali ile Winter, Autumn, Summer ve Spring başlıklı dört EP’lik “You& I” serisinden parçalar seslendirecek.

BAKİ DUYARLAR KEMENJAZZ GROUP

Ünlü caz piyanisti, besteci ve eğitmen Baki Duyarlar tarafından Derya Türkan’ın kemençesi için yazılmış “Kemenjazz” projesi, davulda Cem Aksel ve kontrbasta Erdal Akyol’un da eklenmesiyle bugünkü halini aldı. Aynı isimle bir de albüm kaydeden grup, her biri Baki Duyarlar imzasını taşıyan özgün bestelerde farklı kültürlerin huzurlu ezgilerini cazın dinamizmi içinde yoğuruyor. 27. Akbank Caz Festivali’ne bir sürpriz konukla, Atinalı ney üstadı HarrisLambrakis ile katılan “Kemenjazz” ekibi, 16 Kasım Perşembe günü Caddebostan Kültür merkezi’nde gerçekleştirecekleri konser ile İstanbul’dan Ege’nin karşı sahiline seslenecek.

Öte yandan yeni post-modern stil cazı, funk, Afro ritimler ve egzotik bir ses dünyasıyla birleştiren, her albümlerinde farklı hayali gezegenlere yolculuk eden MopMop, rotayı dünyamıza ve doğaya çevirdiği son albümü LunarLove’ın dünya turnesi kapsamında 27. Akbank Caz Festivali’nin konuğu oluyor. MopMop’un 18 Kasım Cumartesi günü Babylon’da gerçekleştireceği konserde, grubun Gnawa ritimleri, heavydub, caz, funk ve Trinidad doğumlu şair, roman yazarı, akademisyen ve müzisyen Anthony Joseph’in vokaliyle zenginleşen müziğini dinlerken çok farklı bir müzikal deneyim yaşanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.