Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Akbank Sanat Dans Atölyesi’nde:  Tijen Goosen Lawton

Akbank Sanat, 20-24 Mayıs tarihleri arasında Belçika kökenli profesyonel dansçı ve eğitmen Tijen Goosen Lawton’ı ağırlayacak. Annesi Türk olan Lawton, dans çalışmalarına İstanbul'da yaşarken başladı. Daha sonra The Arts Educational School London, The Place London ve The Juilliard School New York'ta eğitimine devam etti. Antwerp Kraliyet Konservatuvarı'nın düzenli konuk eğitmeni olarak çalışmalarına devam ediyor. 

Lawton, 27 yıllık kariyerinde dünya çapında turnelere, performanslara, dans gösterilerine ve eğitimlerle imza attı. Jan Lauwers / Needcompany ile 15 yıldır iş birliğini sürdüren Lawton; Mauro Paccagnella, Mokhallad Rasem, Claudio Bernardo & Kunst gibi isimlerle çalışmakta. 

Vücudun iletişimsel ve sınırsız bir araç olarak sürekli kendini sorgulaması, bedenin saflığından ve karmaşıklığından beslenmesi ve yaşadığı “yaşamdan” ilham alması Lawton’ın tekniğinin çıkış noktasını oluşturuyor. Lawton, kendini serbest bırakma ve kontrol, hafızayı ve şimdiki anı birleştirme yöntemleriyle dansçıların bedenlerinde yaratıcılığa ulaşmalarına ve etraflarındaki alanı değiştirmelerine izin vermelerine odaklanır. Tijen Goosen Lawton, dansçıların fiziksel zekâlarına, güçlerine ve hareket kapasitelerine meydan okumalarını sağlamayı amaçlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.