Öne Çıkanlar galataport uyuşturucu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan çalışanların birikim endişesi mercedes benz Gıda ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SÜLEYMAN SOYLU çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı çalışma bakanı

Akbank Sanat Ünlü Grup NES’i Ağırlıyor

Akbank Sanat, Avrupa turnesi kapsamında İstanbul’a gelecek ünlü trio NES’i 16 Ocak’ta müzikseverlerle buluşturuyor.

LorinMaazel ve Daniel Barenboim gibi efsanevi şeflerle çalışmış Fransız-Cezayirli şarkıcı/çellist Nesrine Belmokh, Fransız çellistMatthieuSaglio ve flamenko ile cazın büyük isimleriyle turnelere çıkmış olan çok yönlü İspanyol perküsyoncu David Gadea’dan oluşan NES; Akbank Sanat’ta izleyenleri cazdan klasiğe, soul müziğe ve Arap geleneksel müziğine kadar geniş bir perspektifte, hayatlarının ve müzik deneyimlerinin zenginliği ile karşılayacak.

Akdeniz kıyısında, Valensiya’da yaşarken yeteneklerini bir araya getiren üç uluslararası müzisyenden oluşan grubun Fransa’daki ünlü stüdyo La Buissonne'da kaydedilen ve mikslenen ilk albümleri “Ahlam”.  Bu albüm, yaratıcı zihinlerinden çıkan sihirli kimya tarafından beslenen İngilizce, Arapça ve Fransızca, zarafet ve duygu dolu şarkılar içeriyor. Albüm adını, albümde yer alan ve Arapçada "rüya" anlamına gelen "Ahlam" adlı şarkıdan alıyor ve sevgiye ulaşma ve dünya barışı için duyulan arzu ile ilgili bir kişisel düşü dile getiriyor.

Albüm, efsanevi plak şirketi ACT tarafından 2018 Ağustos ayında piyasaya sürüldü ve eleştirmenlerce beğeni topladı: “Yılın albümlerinden biri” (TheLondon Times), “Çekiciliği hemen hissedilen bir albüm” (Le Monde), “Takip edilmesi gereken bir grup” (TheEvening Standard), “Son derece özgün bir gruptan ustaca, yaratıcı ve ilginç Arap-Endülüs müziği icraları” (Songlines), “NES'in zamanı geldi” (Deutschlandfunk), vs.

Eylül 2018'de albümlerinin ilk konserini Berlin Filarmoni’de veren grup; Avrupa turnesi kapsamında, Akbank Sanat konseri dışında, Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, İsviçre, Avusturya ve Romanya'da konser verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.