Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank milli eğitim bakanlığı

Altın Ayı’nın Sahibi Belli Oldu

Berlin Film Festivali'nde "Altın Ayı" ödülünü Macar Yönetmen Ildiko Enyedi’nin "Beden ve ruh" filmi kazandı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, 67. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) dağıtılan ödüller Berlinale Palast sinemasında düzenlenen törende sahiplerini buldu. Altın Ayı ödülünün sahibi “Beden ve ruh” filmiyle Macar yönetmen Ildiko Enyedi oldu.



En iyi yönetmen dalında "Gümüş Ayı" ödülünü "Umudun diğer tarafı" filmiyle Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismaeki alırken, en iyi erkek oyuncu ödülü Thomas Arslan'ın "Aydınlık Geceler" filmindeki rölüyle Avusturyalı oyuncu Georg Friedrich'e verildi.

En iyi kadın oyuncu ödülünü Güney Koreli yönetmen Hong Sangsoo’nun "On the Beach at Night Alone" filminde oynadığı rolle Kim Min-hee, jüri büyük ödülünü Fransız yönetmen Alain Gomis'in yönettiği “Felicite" filmi aldı.

En iyi senaryo dalındaki Gümüş Ayı ödülünü "A Fanstatic Woman" filmiyle Şilili Sebastin Leilo ve Gonzalo Maza alırken, kısa metrajlı filmlerde "Altın Ayı" ödülünü ise Portekizli yönetmen Diogo Costa Amarante'nin “Cidade Pequena” filmine verildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.