Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Antalya Film Festivali'nin Afişini Sanatçılar Tasarlayacak

Uluslararası Antalya Film Festivali’nde bu yıldan başlanarak iki afiş kullanılacak. Genel afişle birlikte her yıl bir sanatçının eseri festivalin ‘sanatsal’ afişi olacak.

Türkiye’nin ilk ve en köklü film festivali ‘Uluslararası Antalya Film Festivali’nde bu yıldan başlayarak iki afiş kullanılacak. Genel afişin yanı sıra her yıl bir sanatçının eseri festivalin ‘sanatsal’ afişine olacak. Uygulamanın ilk örneğini ise Anadolu mitolojisi ile sözlü kültürden beslenen, efsaneleri güncele bağlayan sanatçı Ahmet Güneştekin atacak. Festivalin genel afişinde Altın Portakal Venüs Heykeli’yle birlikte binlerce Antalyalı yer alırken, sanatsal afişte ressam Ahmet Güneştekin’in 2015 yılında Venedik Bienali’nde sergilenen ‘Adem ile Havva’ serisinden bir tablosu yer alıyor.

Festival bu yıl “göç, mültecilik, ekonomik, sosyal ve duygusal dışlanmışlık” gibi hikayeleri ‘Çağdaş Masallar’ başlığı altında sinemaseverlerle buluşturuyor. Türkiye’den ve dünyadan 55 filmi ağırlayacak festivalin Genel Sanat Yönetmenliği’ni Avrupa Film Akademisi Başkan Yardımcısı Mike Downey, Artistik Direktörlüğü’nü ise Saraybosna Film Festivali Başkanı Mirsad Purivatra üstlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.