Art Suites Gallery Bodrum’da Büyükişliyen’in “Hommage A Don Quijote” Sergisi 16 Temmuz - 6 Eylül Arasında

“Hommage a Don Quijote” sergisi Zahit Büyükişliyen’in Don Kişot karakteri üzerine yoğunlaştığı farklı dönemlerde çalıştığı için, farklı dinamikleri, etkileri yansıtan resimlerinden oluştu. Büyükişliyen’in soyut katmanlardan oluşan resimlerinde, renklerin oluşturduğu ritim, tuvalin yüzeyinde Don Kişot’un serüvenlerini anlatırken, bir yandan da soyut dışavurumsal tavır, sanatçının öznel ifadesini, yaşama dair düşüncesini bakış açısını yansıttı. Zahit Büyükişliyen’in “Hommage a Don Quijote” isimli kişisel sergisi 16 Temmuz - 6 Eylül  tarihleri arasında Art Suites Gallery Bodrum’da sergilenecek.

“Don Kişot’ta Yaratıcı Düş Gücü, Sonu Gelmeyen Bir Mizah, Yaşamın Anlamını Ve Gerçekliğin Yapısını Derinden Bir Kavrayış Göze Çarpar”

Don Kişot’u bir düş kahramanı olarak niteleyen Büyükişliyen, Don Kişot ve kişisel sergisine ilişkin şunları söyledi:

Cervantes tarafından Don Kişot, başlangıçta, her sınıftan okurun büyük ilgisini çeken şövalye romanslarının ince işlenmiş bir parodisi olarak tasarlanmıştı. Ama yazıldığında çok geniş boyutlara ulaştı. Don Kişot’ta zengin ve yaratıcı düş gücü, sonu gelmeyen bir mizah, yaşamın anlamını ve gerçekliğin yapısını derinden bir kavrayış göze çarpar.
“Don Kişotluk yapıyorsun!” sözcüğü dünyanın her yerinde anlam kazanmıştır. Birçok ressamın yorumladığı bir düş kahramanı olmuştur. Daumier’den Picasso’ya kadar resimlerinde bu karakterlerin yer alması ve çoğaltılmasıyla önemli bir motivasyon kazandığımı söyleyebilirim. Salt kişilik değil, çevresi ve ortamdaki ögelerle birlikte daha uzun bir süreç resimlerimde yorumlanacağı kanısını taşıyorum."

Büyükişliyen’in “Hommage A Don Quijote” sergisinden bazı resimler şöyle:






 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.