Ataol Behramoğlu'na Uluslararası Bir Ödül Daha

Avrupa Homeros Şiir ve Sanat Madalyası ödülüne  şair Ataol Behramoğlu layık görüldü. Ataol Behramoğlu'na ödülü Avrupa Homeros Şiir ve Sanat Madalyası Ödül Kurulu başkanı, şair-yazar Dariusz Lebioda tarafından takdim edilecek.
  
Merkezi Brüksel'de bulunan Avrupa Homeros Şiir ve Sanat Madalyası ödül kurulunca, ulusal ve uluslararası değeri kabul edilmiş şairlere verilen Avrupa Homeros Şiir ve Sanat Madalyası ödülünün bu yıl şairimiz Ataol Behramoğlu'na verilmesi uygun görüldü.

Ödül gerekçesinde Behramoğlu'na hitaben "Kurulumuz için siz seçkin bir Türk şair ve çevirmeni, aynı zamanda uluslararası değerde büyük bir yazarsınız; çalışmalarınızda hümanizm ve sanatsal bağımsızlık görmekteyiz" denilmektedir.

Ödül ve madalya Ataol Behramoğlu'na Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi salonunda düzenlenecek bir törenle, ülkemize bu amaç için gelecek olan Avrupa Homeros Şiir ve Sanat Madalyası Ödül Kurulu başkanı, şair-yazar Dariusz Lebioda tarafından takdim edilecektir.



.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.