Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Avrupa’da BİFO Rüzgârı Esti
Türkiye’nin en iyi senfonik topluluklarından biri olan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 6 günde 4 ülkede müzikseverlerle buluştuğu Avrupa turnesini İsviçre’nin Zürih kentinde verdiği konserle tamamladı. 6 günde 4 farklı ülkede konser veren BİFO’yu Essen, Ljubljana, Viyana ve Zürih’te toplam 5 bin 400 kişi ayakta alkışladı.
19 Ekim 2017 Perşembe akşam Zorlu PSM Ana Tiyatro’da, dünyaca ünlü iki keman virtüözüVadim Repin ve Daniel Hope’a eşlik ettiği sezon açılış konserinde Turnage’in “Shadow Walker”başlıklı yapıtının dünya prömiyerine imza atan BİFO, hemen ardından Avrupa turnesine çıktı.
SOLİSTLER VADİM REPİN VE DANİEL HOPE
İlk Avrupa turnesini 2016 Şubat ayında Sanat Yönetmeni ve Sürekli Şefi Sascha Goetzel’in doğup büyüdüğü şehir olan Viyana’dan Almanya’ya uzanan bir programla geçen yıl gerçekleştiren BİFO’nun 2017 Avrupa turnesi çok daha kapsamlı oldu. 20–25 Ekim 2017 tarihleri arasındaki Avrupa turnesi kapsamında orkestra; Essen, Ljubljana, Viyana ve Zürih’in önemli konser salonlarında Avrupalı müzikseverlerle buluştu. Topluluk, Avrupa’da verdiği dört konserde, kariyerlerinin zirvesindeki dünyaca ünlü iki keman virtüözü Vadim Repin ve Daniel Hope’a eşlik etti. Essen, Ljubljana, Viyana ve Zürih’in önemli konser salonlarında müzikseverlerle buluşan BİFO’yu Avrupa’da toplam 5 bin 400 kişi izledi. 
İLK DURAK ALMANYA ESSEN
BİFO’nun 2017 Avrupa turnesinin ilk konseri 20 Ekim Cuma akşamı, Almanya’nın Essen kentindeki Philharmonie Essen’de; ikinci konseri 21 Ekim 2017 Cumartesi akşamı, Slovenya’nın Ljubljana kentindeki Cankarjev Dom Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Her iki konserdeTurnage’in “Shadow Walker”, Adams’ın “Tromba Lontana”, Ives’in Yanıtlanmamış Soru, Bartók’un Opus 19 Mucizevi Mandarin ve Tüzün’ün Çayda Çıra Uvertürü adlı yapıtları seslendirildi.
VİYANA GECESİ
BİFO, turnenin üçüncü konserini 23 Ekim 2017 Pazartesi akşamı, müzikseverlerin “dünyanın en güzel müzik binası” olarak nitelendirdiği Viyana’daki Wiener Musikverein’da verdi. Konserde Balakirev’in Islamey, Turnage’in “Shadow Walker” ve Berlioz’un Opus 14Fantastik Senfoni adlı yapıtları seslendirildi. Müzikseverler beğenilerini BİFO’yu ayakta alkışlayarak ifade ettiler.
Turnenin son durağı ise İsviçre’nin Zürih kenti oldu. Dün akşam Maag Arena Salonu’nda, yineSascha Goetzel yönetiminde vereceği konserdeBİFO; solistler Vadim Repin (keman), Daniel Hope (keman), Pelin Halkacı Akın (keman), Daria Zappa (keman) ve Sarper Kaynak’a (klavsen) eşlik etti. Konserde Vivaldi’nin Dört Keman için Si minör Konçerto, Turnage’in “Shadow Walker” veRimski-Korsakov’un Şehrazad isimli yapıtlarını seslendiren BİFO, müzikseverlerin büyük beğenisini kazandı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.