Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

‘’Ayıkla Pirincin Taşını’’ Ayakta Alkışlandı

Emek oyuncularının sahnelediği, Ufuk Emek’in yönetmenliğini yaptığı ‘’Ayıkla Pirincin Taşını’’ adlı tiyatro oyunu izleyiciden tam not aldı. 3 Mart Pazar günü Armutalan Kültür Merkezi Tarık Akan sahnesinde yapılan gösterimde izleyenler kahkahaya boğuldu.

Oyun sonrasında gösterilen ilgiden memnuniyetini dile getiren yönetmen Ufuk Emek, yardımlarından dolayı Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a teşekkür etti. Emek; ‘’2008 – 2012 yılları arasında Marmaris’te yaşadım. O yıllar boyunca Marmaris’te tiyatroya gönül vermiş birçok kişiyle oyunlar sahneledik. En çok istediğim şey ise çocuklara yaratıcı drama çalışmaları yaptırmak ve onları tiyatroyla tanıştırmaktı. Ancak bunun için bir sahne atölyesine ihtiyacımız vardı. Başkan Ali Acar’ın sanata olan sevgisi ve ilgisini biliyordum. Bundan aldığım cesaretle bir gün yanına gittim ve yapmak istediğim şeyi anlattım. Desteğini istedim. Neye ihtiyacım olduğunu sordu. 60-70 kişilik ışık ve ses düzenine sahip küçük bir sahne istediğimi söyledim. Çocuklar ve sanat için ise anlaştık dedi. Beni Halkla İlişkiler birimine yönlendirdi. Her şey o kadar hızlı ilerledi ki nasıl olduğunu anlamadan 2 hafta içinde haber geldi. Amfi tiyatronun hemen altında bir cep tiyatrosu oluşturulmuş ve tüm ışık ses tesisatı hazırlanmıştı. Bu sanata hemen hiçbir yerde benzerini göremeyeceğimiz büyük bir destekti. Çalışmalara başladık ve 3 yılda toplam 600 çocuk drama ile tanıştı. Oyunlar sahneledi. İçlerinden konservatuvara gidenler oldu. Hatırladıkça minnet duyarım.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.