Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Bakan Ersoy: “Gelir Odaklı Turizme Geçmemiz Gerekiyor”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Artık maliyet odaklı değil, gelir odaklı turizme geçmemiz, arza göre değil, talebe göre bir turizm konsepti geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un katılımıyla gerçekleşen, Turizm Otel Yöneticileri Derneği-TUROYD’un 2. Yıl gala yemeği Hilton Garden Inn Beylikdüzü Hotel’de düzenlendi. 

Galada konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, turizm otel yöneticilerinin yatırımcıyı doğru yönlendirerek, turizmin rotasını çizeceğini belirterek, "Gemi kaptanı sizlersiniz. O yüzden sizlerin çok iyi yetiştirilerek bu konuma gelmeniz hayati önem taşıyor. Hem Türkiye turizmi açısından önem taşıyor hem de otel dışı yatırımların dizaynı anlamında büyük önem taşıyor." dedi.

"Danışma kurulunda TUROYD’a bir koltuk vereceğiz"

Bakan “Türkiye'nin sıkıntı çektiği kişi başı turizm gelirin artması da ancak sizin gibi turizme gönlünü vermiş yöneticilerin sektörde kalması ve gençlerin çok iyi yetiştirilmesi ile mümkün. Bu açıdan sizlere çok büyük görev düşüyor." ifadelerini kullandı. Turizmi Geliştirme Fonu- TGF’nin yönetim kurulundaki 11 kişiden 8’inin sektör temsilcileri olacağını, danışma kurulunda turizm otel yöneticilerine de koltuk vereceğiz.' dedi.


“Yurt Dışındaki Türk Otel Yöneticileri Türkiye Ekonomisine Katkı Sağlıyor”

Yurtdışında görev alan otel yöneticilerinin ülke ekonomisine faydalı olmak için tedariklerini Türkiye'den yaptıklarını hatırlatan Ali Can Aksu, Azerbaycan'da devlete ait 16 oteli hayata geçiren Halil Duru'yu örnek vererek "Halil Duru Türkiye'den otellerin için 165 milyon dolarlık tedarik sağlayarak Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulundu. Şimdi ise Yunan Adaları'nda kurduğu otel ile aynı şekilde Türkiye'den tedarik planını yapıyor" dedi.

Otelcilik Meslek Yasası Şart!

Türk turizminde bir Otelcilik Meslek Yasası olması gerektiğini ve nitelik tanımlarının belirlenerek taşların yerine oturması gerektiğini söyleyen Ali Can Aksu, "Turizm okullarında eğitim verenler ile  eğitim alan öğrencilerin turizme güvenmeleri ve geleceklerini planlamaları için Meslek Yasası'nın oluşturulması gerektiğini söyleyen Ali Can Aksu "Türk turizmine kalite getirmek için nitelikli personel ve eğitimin önemli olduğu söylüyoruz. Sektöre güven kazandırmalıyız. Kuaföründe meslek yasasının olduğu ülkemizde turizminde bir Meslek yayası olmasını arzu ediyoruz" dedi.

600 kişinin katılımı ile gerçekleşen gala gecesine Azerbaycan Turizm Bakanlığı eski Tanıtma Müdürü Mahir Gahramanov, İstanbul İl Turizm Müdür Yrd. Yusuf Batur, BOYD Bşk. Serdar Karcılıoğlu, Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman , Sanatçı Cem Özer ve Turizm Akademisyenleri katıldı.  


Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a TUROYD Başkanı Sn. Ali Can Aksu, Başkan Yrd. Murat Yumak ve Murat Toktaş, Genel Sekreter ve Basın Komisyon Bşk. Burçak Atak, Ankara Byk Başkan Yrd. Çiçek Mayda, Marmara Byk Bşk. Ertuğrul Uzak, Mert Okan ve Halil Duru eşlik ettiler.

Anahtar Kelimeler:
TUROYDAli Can Aksu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.