Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis zorlu psm demet akalın Aleyna Tilki gülben ergen Sertab Erener ermenistan tarkan Ebru Gündeş

BBDSO Sahnesinde Bir Dünya Yıldızı: İdil Biret

BBDSO, 1 Kasım Perşembe akşamı ülkemizin en önemli piyanistlerinden İdil Biret ile Mendelssohn ve Chopin’in eserlerini Bursalı müzikseverlerle buluşturuyor.

BBDSO 1 Kasım akşamı ülkemizin en önemli piyanistlerinden İdil Biret'i Bursalı müzikseverlerle buluşturuyor. Uludağ Premium'un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği'nin desteklediği ve klasik müziği daha geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, 1 Kasım Perşembe günü düzenlenecek konserde dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret'i ağırlamaya hazırlanıyor. Dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerle ülkemizi başarıyla temsil eden ve müzik kariyerine sayısız ödül sığdıran Devlet Sanatçımız İdil Biret, Chopin'in 2 numaralı piyano konçertosunu seslendiriyor. Ünlü orkestra Şefi Ender Sakpınar'ın yöneteceği konserde ayrıca Felix Mendelssohn'un 3 numaralı "İskoç" adıyla bilinen, İskoç Kraliçesi Mary'den ilham alarak yazdığı ve İngiltere Kraliçesi Victoria'ya ithaf ettiği ünlü senfoninin de yer alacağı konser Bursalı müzikseverlere keyifli bir akşam vaat ediyor.

Anahtar Kelimeler:
BursaIdil Biret
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.