Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Beypazarı Festivaline Geri Sayım

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 24.sü düzenlenecek olan Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarih, Kültür ve Turizm Festivali için geri sayım başladı.


Osmanlıdan günümüze buram buram tarih kokan kültür ve turizm kenti Beypazarı, 24.Uluslararası Beypazarı Festivali için gün sayıyor. 6-7-8-9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere, Türkiye'nin her bölgesinden gelecek ziyaretçilerin ilçeye akın etmesi bekleniyor.


Festival tanıtımı için Beypazarı Belediyesince Ankara’nın yanı sıra Eskişehir, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Bolu’da da vatandaşlar festivale davet edildi. Hırkatepe Mahallesinde Gazi Gündüzalp’i anma etkinlikleri ile başlayacak olan festival kapsamında geleneksel ata sporlarımızdan, kılıç kalkan oyunu ve demir dövme gösterileri ile mehteran ve seğmen ekibi gösterileri, animasyon gösterileri gerçekleşecek. Ayrıca Avcılık ve Atıcılık Derneklerinin katılımlarıyla atıcılık yarışmaları yapılacak.


Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından ‘’Geleneksel Beypazarı Yöresel Kıyafetleri’’ defilesi gerçekleştirilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesinin, kahramanlık türküleri ekibi, kent orkestrası ekibi, mahallede şenlik var gösteri ekibi festivale renk katacak. Ayrıca TRT sanatçılarının yanı sıra Mustafa Yıldızdoğan ve İrem Derici konserleri ile dopdolu geçecek.


BEYPAZARI BELEDİYE BAŞKANIMIZ TUNCER KAPLAN’DAN FESTİVALE DAVET
Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ‘’Etkinlikler için hummalı çalışmalarımızın sonuna yaklaş-tık. Bu sene 24.sünü gerçekleştireceğimiz ‘’ Beypazarı ve Yöresi Kültür, Turizm ve Tarih Festivaline’’ tüm Türkiye’yi davet etmek istiyorum. 6-7-8-9 Eylül’deki festivalimize diğer birçok il ve ilçelerimizden farklı olarak biz tamamen tarihimizi ve kültürümüzü ön plana çıkarıyoruz. Burada Beypazarlı ev hanımlarımızın evlerinde yapmış oldukları yöresel ürünleri ve el işlerini belediyemiz tarafından kurulan standlar da sergileyerek yöremizin ürünlerini ve el işlerinin tanıtımını sağlıyoruz. Ayrıca ülkemizin dört bir yanından davet ettiğimiz belediyeler için ayırdığımız standlar aracılığıyla da Beypazarı’nda diğer il ve ilçelerin kültürel faaliyetlerini Beypazarı’nda görmelerine sağlıyoruz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.