Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi

BİFO 20. Yılını Onursal Şefi Gürer Aykal İle Unutulmaz Bir Konserle Kutladı

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Onursal Şefi Gürer Aykal ile birlikteliğinin 20. yılı için özel bir konser verdi. Aykal’ın şefliğindeki BİFO, konserde piyanist Denis Kozhukhin’e eşlik etti. Dün akşam İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’te düzenlenen konser, tam bir başyapıtlar geçidiydi. Gürer Aykal, konser sonundaki kutlama sırasında yaptığı konuşmada “Yaşamımda bundan büyük bir mutluluk olamaz” dedi.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), onursal şefi Gürer Aykal ile birlikteliğinin 20. yılını dün akşam İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’te düzenlenen özel bir konserle kutladı. Konserde gerek BİFO’nun gerekse Borusan Quartet’in yapıtlarını yakından izlediği ve seslendirdiği çağdaş besteci Mahir Cetiz’in Nehirin Düşleri ve Gustav Holst’un Gezegenler Süiti yapıtı seslendirildi.

Gecenin solisti piyanist Denis Kozhukhin’di. 2010 Queen Elisabeth Yarışması’nın birincisi olan piyanist Denis Kozhukhin, kuşağının önde gelen isimlerinden biri. Gerçekleştirdiği performansları müzik otoriteleri tarafından övgülerle nitelendirilen Kozhukhin, teknik olarak kusursuzluğunu, çalışının parlaklığı ve gücüyle birleştirerek eşsiz bir hassasiyetle dinleyiciye yorumlarını sunan bir sanatçı. Konserde, piyano repertuvarının altın parçalarından biri olan Edvard Grieg’in 1 No’lu Piyano Konçertosu’nu seslendiren Kozhukhin, izleyicilerin büyük hayranlığını kazandı.

Konserin ikinci yarısında, Holst’un Gezegenler Süiti, Houston Senfoni tarafından sipariş edilen, Duncan Copp’un yapımcılığını üstlendiği An HD Odyssey videosunun gösterimi eşliğinde seslendirildi. Konserin sonuna doğru, Masis Aram Gözbek’in yönetimindeki Dünya Şampiyonu Boğaziçi Caz Korosu bünyesindeki MAGMA Filarmoni Korosu’nun performansa katılımı müzikseverlere keyifli dakikalar yaşattı.

‘Yaşamımda bundan büyük bir mutluluk olamaz’

Konser sonunda Borusan Kocabıyık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı F. Zeynep Hamedi, orkestrayı kuran ve 1999-2008 yılları arasında sürekli şefliğini üstlenen BİFO’nun onursal şefi Gürer Aykal’a 20. yıl teşekkür plaketini takdim etti. Gürer Aykal bir konuşma yaparak, şu ifadelere yer verdi:

“Yaşamımda bundan büyük bir mutluluk olamaz. BİFO’nun dünya çapında bir orkestra haline gelmesi hepimiz için gurur verici. Asım Kocabıyık ve ailesini, sevgili Zeynep Hamedi’yi, değerli orkestra üyelerini ve bütün Borusan Sanat çalışanlarını yürekten kutluyorum. Nice 20 yıllara!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.