Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

BİFO 28 Kasım'da Aranjuez’in Kralı Karadaglić'e Sahnede Eşlik Edecek

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 28 Kasım Perşembe akşamı İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’te vereceği konserde, Joby Talbot’nun BBC Senfoni ve BİFO ortak siparişi olan “Ink Dark Moon” başlıklı gita konçertosunun Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek. BİFO’yu bu konserde Diego Matheuz yönetirken, solist ise “Aranjuez’in kralı” Miloš Karadaglić olacak.


 
Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), “Aranjuez’in kralı” adıyla anılan gitarist Miloš Karadaglić’a eşlik edecek. Sanatçı, geçtiğimiz yıl BBC Proms’da 6000 kişi önünde dünya prömiyerini seslendirdiği, BBC Senfoni ve BİFO ortak siparişi olan Joby Talbot’nun “Ink Dark Moon” başlıklı gitar konçertosunun Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

BİFO’yu bu konserde yönetecek konuk şef ise, klasik müzik dünyasının nabzını tutan Grammophone dergisi tarafından “yarının 10 ikonu”ndan biri olarak gösterilen, El Sistema’nın müzik dünyasına kazandırdığı Diego Matheuz olacak.

Konser öncesinde, 19.00-19.40 saatleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’in Dolmabahçe Salonu’nda, gazeteci ve klasik müzik yazarı Serhan Bali ile konser üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.