Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı abd TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor

BİFO Bu Hafta Strauss, Debussy Ve Mahler’in Eserlerini Seslendirecek

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) 20. yüzyılın üç büyük besteci olarak kabul edilen Richard Strauss, Gustav Mahler ve Claude Debussy’nin eserleriyle müzikseverlerin karşısına çıkacak. 

“BİFO ile 20.Yüzyılın Kıyısında” başlığını taşıyan konser 8 Mart Perşembe akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda saat 20.00’de gerçekleşecek. Konserde Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO, aynı zamanda Borusan Quartet üyesi olan müzisyenler Çağ Erçağ ve Efdal Altun’a eşlik edecek.

BİFO konserinde müzikseverler ilk olarak Alman besteci  Richard Strauss’dan “Bir Şövalye Karakteri Üzerine Fantastik Çeşitlemeler” alt başlığını taşıyan Don Kişot senfonik şiirini dinleyecek. İkinci  eser ise ünlü Avusturyalı besteci Gustav Mahler’in başyapıtları olarak müzik tarihine geçen senfonilerinin sonuncusu olan ve  bestecinin tamamlayamadığı 10. Senfoni’si olacak.

Müzikseverler konserde Fransız besteci Claude Debussy’nin orkestra müziği repertuvarının modern çağdaki değişiminin en önemli sembollerinden biri olarak kabul edilen ve “Senfonik Üç Eskiz” alt başlığı ile kaleme aldığı La Mer isimli eserini dinleme fırsatı da bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.