BİFO’nun Gelenekselleşen ‘Maratonlar’ Serisi Prokofyev İle Devam Ediyor

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) gelenekselleşen “maratonlar” dizisi bu sezon Prokofyev ile sürüyor.13 Aralık Çarşamba ve 14 Aralık Perşembe akşamları İstanbul Lütfi Kırdar Konser Salonu'nda gerçekleşecek iki konserde müzikseverler, Prokofyev ile olan kültürel bağını müzikal yorumuna da ustalıkla katan bir müzisyen olarak kabul edilen piyanist Alexei Volodin’i iki gece üst üste izleyebilme şansını yakalayacaklar.

Sascha Goetzel’in yönetimindeki BİFO ile iki konser verecek olan Alexei Volodin, 13 Aralık Çarşamba akşamı gerçekleşecek ilk konserde 20. yüzyılın Rus bestecileri arasında çok önemli bir yere sahip olan Sergey Prokofyev’in üç konçertosunu seslendirecek. 
14 Aralık Perşembe akşamı gerçekleşecek ikinci konserde ise  ünlü piyanist Volodin Prokofyev'in 3. ve 5. piyano konçertoları ile sahnede olacak. The Guardian’ın ünlü müzik eleştirmeni Tim Ashley, Volodin’in Londra’da Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile verdiği konserdeki 3. Konçerto yorumunu, “çarpıcı bir teknik, güçlü ve hatasız” olarak tarif etmişti. Piyanist için yazılan hemen hemen her eleştiride, onun Prokofyev yorumunun “yüzyılımız içerisinde eşsiz ve heyecanla beklenmeye değer” olduğu ifade ediliyor. 
Konserler İstanbul Lütfi Kırdar ICEC'te saat 20.00’de başlayacak.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.