Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk Muhbir ysk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik

Bilkent Müzik Günleri Virtüöz Duo’lar ile Sürüyor

Bilkent Müzik Günleri, DuoLeo ve Babacan-Kıvrak PianoDuo’nun katılacağı 28 Şubat konseri ile sürüyor.

MuhammedjanSharipov (keman) ve Güneş Hızlılar’dan (arp) oluşan DuoLeo konserde J.S. Bach’ın Sol minör Sonatı (BWV.1020), Tchaikovsky’ninValseSentimentale (Op.51 No.6), Saint-Saëns’ınFantaisie (Op.124), Debussy’ninClair de Lune ve Piazzolla’nınBordel 1900 (TheHistory of Tango) isimli eserlerini seslendirecek.

Genç ve dinamik DuoLeo yurtiçi ve dışında çeşitli konserlerde ve festivallerde düzenli olarak yer almakta. Eğitimlerine Salzburg Mozarteum Üniversitesinde devam eden her iki sanatçı da; solo, oda müziği ve orkestra alanında önemli başarılara imza attılar. MuhammedjanSharipov, Mozarteum'un düzenlediği RuggieroRicci Keman Yarışmasında ve Romanya'daki RememberEnescu Yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. Sanatçı Camerata Salzburg ile konserler vermekte. Güneş Hızlılar ise, Almanya'daki AssiaCunego Arp Yarışmasında ve İtalya'daki MarcelTournier Arp Yarışmasında birincilik ödülünün sahibi oldu. JungeDeutsche Filarmoni Orkestrası ve Avusturya Modern Müzik Topluluğu ile konserler vermekte. DuoLeo konserlerinde barok dönemden empresyonizme uzanan geniş bir repertuvar sunmakta, keman-arp için yazılmış orijinal eserlerin yanı sıra çeşitli düzenlemeleri de seslendirmekte.


Konserin ikinci yarısında Cem Babacan-Başar Can Kıvrak Piyano İkilisi Rachmaninov’un Senfonik Danslar’ını seslendirecek.

 

Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarından 2012 yılında en yüksek derece olan kırmızı diplomayla mezun olan Cem Babacan ve Başar Can Kıvrakikili olarak2009 yılından beri birlikte çalışıyorlar. İkili bugüne kadar Moskova Konservatuvarı Rachmaninov Salonu, Bilkent Konser Salonu ve Antalya Uluslararası Piyano Festivalinde yer aldı; Bilkent Senfoni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni, İzmir Devlet Senfoni, Filarmoni Antalya gibi orkestralar eşliğinde konserler verdi. İki piyano repertuvarının yanı sıra, solo olarak özel temalar üzerine projeler üreten ikili, Prokofiev’in Savaş Sonatları’nı piyanist JerfiAji ile birlikte seslendirdi, Liszt’in 12 transandantal etüdünü Bilkent Konser Salonunda çaldılar. Mart ayında Çağdaş Sanatlar Merkezinde, çok nadir olarak tek bir konserde seslendirilen bir seri olan Liszt’in tüm etüdlerini yarı yarıya paylaşarak seslendirecekler. 

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından düzenlenen Bilkent Müzik Günleri 28 Mart’a kadar sürecek. Sanat Direktörlüğünü Kağan Korad’ın yaptığı etkinlik, zengin repertuvarıyla klasik Batı müziğinin en önemli dallarından biri olan oda müziğine dikkat çekmeyi ve bu alanda faaliyet gösteren grupları destekleyerek müzikseverlerle buluşturmayı amaçlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.