Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Ayyuka eNBE gündem özeti Rino virüs Shu Jueting Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Prof. Dr. Elif Erhan Nissan Türkiye

Bilkent Senfoni Sezonu 14 Ekim’de Açıyor

Türkiye’nin ilk özel, akademik, uluslararası sanat topluluğu olan Bilkent Senfoni Orkestrası 2017-2018 Konser Sezonunu 14 Ekim’de açıyor.

Bilkent Senfoninin incelikle hazırlanmış sezonundaefsane sanatçılar,muazzam eserlerle birlikte, Türkiye’ye ilk kez gelen şef ve solistler, az seslendirilen eserler ve ilk seslendirmelerde bulunuyor.

BSO genç sanatçılara sağladığı olanaklarla eğitim misyonunu da yerine getirmeye devam ediyor. Genç şeflere orkestra yönetmek; icracılara orkestra üyesi ya da solisti olarak sahne deneyimi kazandırmak; bestecilere eser siparişi vermek, ilk seslendirmelerini gerçekleştirmek, görüntü ve ses kaydını yapmak; ustalık derslerinde öğrencileri deneyimli sanatçılarla buluşturmak, çalışmalarından bazıları.

Fazıl Say, Darrel Ang ve Shostakovichile Sezon Açılış Konserleri

Le Figaro’nun “O, sadece dahi bir piyanist değil; şüphesiz 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olacak” diye tanımladığı Fazıl Say, Sezon Açılış Konserlerinde  Saint-Saens’ın 2.  Piyano Konçertosunu (Op.22, Sol minör) seslendirecek.

14 ve 15 Ekim’de gerçekleştirilecek konserleri Darrell Ang yönetecek. Darrell Ang, 50. Besançon Şeflik Yarışmasında üç büyük ödülü kazandığı zaferinin ardından -Grand Prize, Audience Prize, Orchestra Prize- uluslararası kariyerinde hızla yükseliyor. “Karşı konulmaz”, “Muhteşem”, “Yükselen bir yıldız...”gibi övgüler alan Singapur doğumlu genç şef, BSO ile Shostakovich’in “Yıl 1917” başlıklı 12. Senfonisini (Op.112, Re minör) yorumlayacak.1917 Ekim Devriminde yaşananları anlatan programlı senfoni,Vladimir Lenin’e adanmıştır.

Efsane Sanatçılar

Alman müzik dergisi Opernwelt'in "Günümüzün en güzel kontrtenor sesiyle kutsanmış”dediği Max Emmanuel Cencic, 21 Ekim'de BSO'nun solisti olacak.

Benzersiz tarzı, üstün anlatımı, derin içgörüsü, karizması ile büyüleyici bir sanatsal kişilik sergileyen Christian Zacharias, yalnızca dünya çapında bir piyanist ve şef olarak değil, bir müzik düşünürü olarak da tanınmakta. Sanatçı 2 Aralık konserine hem şef hem solist olarak katılıyor.

Günümüzün en önemli arp sanatçılarından Xavier de Maistre 16 Aralık’ta, usta bandoneoncu Richard Galliano Sevgililer Günü Konserlerinde, sıradışı keman virtüözü RayChen 16 Mart’taBSO’nun solisti.

“Piyanonun Sihirbazı” olarak nitelenen usta sanatçı Dezsö Ranki 27 Nisan’da iki konçerto seslendirecek.

“Otuz yılı aşkın bir süre boyunca sahnede ufacık bir keman dehası olarak patlamalar yapanMidori 17 Şubat’ta BSO’nun solisti olacak. Sanatçı ayrıca 15 Şubat’ta Özgür Aydın ile bir resital verecek.

Klasik gitarın yaşayan efsanesi Pepe Romero 9 Mayıs’ta BSO Yaylı Dörtlüsü ile bir konser verecek.

BSO’nun solisti olacak diğer sanatçılar şöyle:

Piyano: Gabrielius Alekna, Gülsin Onay, Lauma Skride, Vassilis Varvaresos; keman: Tobias Feldmann, Irina Nikotina;viyolonsel: Pablo Ferrandez, Giorgi Kharadzé, Serdar Rasul, Julian Steckel; obua: Philippe Grauvogel; korangle: Viktorya Tokdemir; korno: Güloya Altay, Marie-Luise Neunecker; trompet: Julian Lupu; soprano: Angela Ahıskal, Emöke Baráth; mezzo soprano: Hedwig Fassbender; bas: Wolfgang Bankl; blokflüt: Maurice Steger; akordion: Martynas Levickis, Ksenija Sidorova.

BSO’yu bu sezon yönetecek konuk şefler:

Gürer Aykal, Jonathan Berman, Lukasz Borowicz, Tito Ceccherini, Matthew Coorey, Manuel López Gómez, Rengim Gökmen, Michael Maciaszczyk, Bruno Mantovani, Işın Metin, Christoph-Mathias Mueller, Orhun Orhon, George Petrou, Andris Poga, Vladimir Ponkin, Christian Schumann, Eduardo Strausser, Anu Tali, Justus Thorau, Burak Tüzün, İbrahim Yazıcı.

Sıradışı Programlar, İlk Seslendirmeler, Konuk Topluluklar

Halit Ergenç ile Çevre Senfonisi

BSO 4 Kasım’da Avustralyalı besteci Allan Zavod’nun Çevre Senfonisini seslendirecek.

Klasik müzik ve caz ilkelerinin büyüleyici bir şekilde birlikte kullanıldığı Çevre Senfonisi, beş bölümlü programlı bir yapıt. Bu beş bölüme, Avustralyalı bilim adamı Alan Finkel’in çevre konusundaki heyecan verici anlatımı ve Ross McNair’in eşzamanlı görselleri eşlik etmekte. Öykü, yaklaşık beş milyar yıl önce dünyanın oluşumundan başlayarak gelecek birkaç yüzyıla uzanıyor. Sevilen oyuncu Halit Ergenç Çevre Senfonisinde anlatıcı rolünü üstlenecek.

Atatürk Anısına

Bilkent Senfoni ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası birlikte iki konser verecek. Ulu Önder Atatürk anısına gerçekleştirilecek konserler 10 Kasım’da CSO Konser Salonu,

11 Kasım’da Bilkent Konser Salonunda.

Bu konserlerde BSO ve CSO’nun siparişiyle Emre Sihan Kaleli tarafından Atatürk üzerineyazılan eserin dünya prömiyeri yapılacak. Eserin metnini usta tiyatrocu Selçuk Yöntem seslendirecek.Matthew Cooreyyönetimindeki konserlerde ayrıca Richard Strauss’un Böyle Buyurdu Zerdüşt yapıtı ile Stravinsky’nin Ateşkuşu Süiti yorumlanacak.

Eser Siparişleri

BSO’nun bu sezon eser sipariş ettiği diğer besteciler Bilkent Kompozisyon Bölümü öğrencilerinden. Aslıhan Keçebaşoğlu’nun eseri 3 Şubat’ta, Yunus Ulvi Charles Thurston’un eseri 17 Şubat’ta ilk kez seslendirilecek. Bu eserlerin ses ve görüntü kayıtları daha sonra dijital platformlarda yayınlanacak.

İki Piyano Konseri

Kendi kuşaklarının önemli piyanistleri Özgür Aydın ve Muhiddin Dürrüoğlu 18 Kasım’da birlikte J.S. Bach’ın İki Piyano Konçertosu (Do minör, BWV.1062) ile Saint-Saens’ın Hayvanlar Karnavalı’nı seslendirecekler.

Gelibolu Dünya Barışı Konserleri

BSO, “Gelibolu Dünya Barışı 2018” projesinin Türkiye konserlerini gerçekleştirecek. CanAtilla’nın “57. Alay – Gelibolu” başlıklı 2. Senfonisi 8 Mart’ta İstanbul-İş Sanat’ta, 18 Mart’ta Ankara-Bilkent’te seslendirilecek. Burak Tüzün yönetimindeki konserlere AngelaAhıskal (soprano) ile Serdar Rasul (viyolonsel) solist olarak katılacak.

Çocuklara Hediye: The Music Factory

Özgün bir nefesli beşli olan Calefax Reed Quintet 7 ve 8 Nisan’da çocuklar için Bilkent’e geliyor. Klasik müziği yenilikçi düzenlemelerle, esprili bir yaklaşımla yorumlayan topluluk, 30 yılı aşkın süredir tüm dünyada coşkuyla alkışlanıyor.

Çocuk Konserleri

Bilkent Brass Ensemble, Abracadabrass topluluğu ile 18, 19 Nisan’da Bilkent Ankara, 20 Nisan’da Bilkent Erzurum Konser Salonunda çocuklar için buluşacak. Konserlere Ankara’daErken Müzik Eğitimi Çocuk Korosu, Erzurum’da Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulu Çocuk Korosu eşlik edecek.

ODEON Konserleri

New York Gypsy All Stars

New York Gypsy All Stars,her biri kendi ülkelerinin çağdaş müzik ortamlarında yetişen virtüözlerin Amerika’da bir araya gelmesiyle ortaya çıkmış. Makedon, Yunan, Türk ve Amerika kökenli grup üyeleri kendi ezgilerini, funk, caz, latin tını ve ritimleriyle harmanlayıp modern elektronik alt yapılara uzanan geniş bir yelpazede sunuyor. Ismail Lumanovski (klarnet), Tamer Pınarbaşı (kanun), Panagiotis Andreou (bas), Engin Günaydın (davul) ve Jason Lindner’den (klavye) oluşan topluluk 1 Haziran’da Bilkent Odeon’da.

Odeon’da İdil Biret ve Romeo-Juliet Balesi

Devlet Sanatçısı İdil Biret 8 Haziran’da Bilkent Odeon’da bir konser verecek. Sanatçı Rachmaninov’un 2. Piyano Konçertosunu (Op.18, Do minör) seslendirecek.

Işın Metin yönetimindeki konserin ikinci yarısında Prokofiev’in Romeo ve Julietbalesinden bölümler, balenin görüntüleri eşliğinde seslendirilecek.

Carmina Burana

Yenilikçi programları, çağdaş müziğe olan bağlılığıyla tanınan Alman şef Christoph Poppen 23 Haziran’da Bilkent Odeon’da Carmina Burana’yı yönetecek.

Ustalık Sınıfları

BSO genç sanatçıları ustalarla buluşturmaya devam ediyor.

Bu sezon ders verecek sanatçılardan bazıları şöyle: Piyano: Özgür Aydın, Muhiddin Dürrüoğlu, Vassilis Varvaresos; keman: Ray Chen, Michael Maciaszczyk, Midori; viyolonsel: Giorgi Kharadzé, Julian Steckel; obua: Philippe Grauvogel; korno: Marie Luise Neunecker;gitar: Pepe Romero.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.